Škola “Tanasko Rajić“ oglasila se povodom slučaja oduzimanja noža od jedne učenice

3
970

ČAČAK – Direktor Osnovne škole “Tanasko Rajić“ Milorad Tešić oglasio se saopštenjem za javnost povodom medijskih navoda da je učenica ove škole krajem prošle nedelje sa nožem u rukama došla u školsko dvorište.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Posle prikupljanja informacija od svih učesnika u slučaju oduzimanja noža od učenice naše škole možemo Vam saopštiti sledeće:

U petak 29. septembra oko 13 časova nastavnica naše škole je na poziv učenika izašla do ulaska u dvorište i od učenice M.P. uzela nož koji je držala u torbi. Nož nije vadila iz torbe i pokazala ga je ispred školskog dvorišta samo pojedinim učenicima tako što je odšnirala ranac. Učenica je mirno predala nož i tom prilikom izjavila da je ispala naivna.

Dovedena je u kancelariju direktora u kojoj je dala izjavu. Škola je pozvala interventnu jedinicu MUP-a. Po iskazu učenice i učesnika u ovom događaju nož nije ponela da bi se sa bilo kim obračunala i da nije imala nameru da bilo koga povredi. U daljem iskazu je saopštila da je tako postupila jer se prethodnih dana zadirkivala sa učenikom Ž.S. i da je izazivao da li sme da ponese nož u školu. Izjavu učenice su potvrdili svedoci.

Škola je preuzela odgovarajuće mere postupa po ustaljenoj proceduri. U slučaj su svako u svojoj nadležnosti uključeni MUP, Školska uprava i Centar za socijalni rad.

Zbog senzacionalističkog izveštavanja o događaju pojedinih medija bez uvida u stvarne činjenice došlo je do bespotrebnog širenja panike.

Direktor OŠ “Tanasko Rajić“ Milorad Tešić

Prethodni članak“Daj pedalu raku“ na Gradskom trgu
Sledeći članakPrečišćavanje vode u domaćinstvima

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here