Službenica čačanskog Centra za socijalni rad oštetila veliki broj korisnika, direktorka ustanove podnela ostavku

8
4704

ČAČAK – Protiv radnice Centra za socijalni rad (CSR) u Čačku podneta je krivična prijava pod sumnjom da je oštetila veliki broj korisnike ove ustanove.

Krivična prijava od strane odgovornog lica CSR u Čačku je podneta Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije (POSK) Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Kraljevu, gde su potvrdili da je u ovom slučaju pokrenut predistražni postupak.

 • Centar za socijalni rad u Čačku je podneo krivičnu prijavu protiv jednog bivšeg radnika. U toku su provere osnovanosti navoda krivične prijave, tako da odluka u ovom tužilaštvu nije doneta – navela je Jasmina Aleksić, tužilac Posebnog odelljenja za suzbijanje korupcije VJT u Kraljevu, a prenosi “Alo“.

Kako se nezvanično saznaje, radnica CSR u Čačku je u dužem vremenskom periodu falsifikovala potpise korisnika socijalne pomoći i u njihovo ime podizala novac. Budući da je vladala informacijama o preminulim korisnicima socijalne pomoći, upravo su oni bili na meti zloupotrebe.

 • Najviše oštećenih je među romskom populacijom, a ima i ostalih korisnika čije je dotacije neosnovano prisvajala. Kada korisnik premine, falsifikovala je njihove potpise i na šalterima Pošte podizala njihov novac. Naročito su na udaru bili korisnici romske populacije koji su često boravili u inostranstvu – kaže izvor lista “Alo“ upoznat sa situacijom u čačanskom CSR.

Malverzacije su otkrivene tek nedavno, kada je upravo jedan od članova porodice preminulog čoveka došao besan u CSR s namerom da proveri gde je nestao novac sa računa njegovog preminulog rođaka.

Nakon ovog otkrića direktorka CSR u Čačku Branimirka Radosavčević je podnela neopozivu ostavku.

 • Ostavku sam podnela iz moralnih razloga prema korisnicima. Moja je ostavka neopoziva, a o njoj će se izjasniti odbornici Skupštine grada, verujem već na prvom zasedanju. Svakako, dok se ne izabere novi direktor, ja ću svoju dužnost obavljati, kako se rad ustanove ne bi doveo u pitanje. U vezi sa krivičnom prijavom ne mogu ništa reći, osim da potvrdim da je podneta – izjavila je direktorka čačanskog CSR u ostavci.

Izvor: Alo

Prethodni članakSve spremno za Svetsko prvenstvo u fitnesu za mlađe kategorije (FOTO)
Sledeći članakEKSKLUZIVNO! Nebojša Bežanić: Nesporazum oko “zapisnika“ nastao zbog nepoznavanja izbornih propisa predstavnika opozicije

8 KOMENTARA

 1. Pa da Centar za socijalni rad je isto tako uzimao dokumentaciju i kopirao za bolesnu decu kopiju licne karte roditelja a i potpis na papiru zasta su namenski sredstva a na kraju kada je trebala da usledi isplata za lecenje dece kazu stopirano je necete dobiti nivac pa se pitam kome je taj novac otisao i u cije ruke a odgovora nema jer ime osobe se jos uvek nedaje javnosti zasto je stite kada je uzimala i od mrtvih kao sto nisu isplacivali pomoc za sahranu socijalno ugrozenima gde im je pripadalo zakonski pa eto gde je novac u tudje ruke je pao koga kriju neka kazu ili cela smena centra u cacku jer nepravilnosti ima mnogo sud i ministarstvo neka zasucu rukave i sve papire na sto pa ce se videti koliko kradje je bilo koliko sudskih presuda neregularnih koliko novca je otislo ka drugima u istoj kuci centra dosta je bilo ili mi kao korisnici da ustanemo i trazimo svoju dokumentaciju na preispitivanje STOP vise

 2. Ko zna koliko to vremena vec traje,i koliko je radnika bilo umesano,normalno jedna osoba ce odgovarati,a ostali ce podneti ostavke i izvuci se.,Kao na divljem Zapadu,kao da nije CSR,vec pijaca pa moze i paragon blok,pohapsiti sve

  • Slažem se sa vašim komentarom. Niko ne pominje njihove krivične prijave, nego su malo počeli da cesljaju dokumentaciju, prijava jedna, druga pa beži ko može. I to je tako lako podići novac. A i korisnici, toliko im je stalo do tih para da dodju ,,po ovakvoj“ priči posle godina i godina ili posle ohohho vremena da podignu socijalnu pomoć pokojnog. Prvo bi njih trebalo pohapsiti zbog neprijavljivanja smrti korisnika.

 3. Dok god njihovi identiteti budu zaštićeni, lopova će biti sve više. Kako nam rade sud i policija, krivaca biti neće, a novac joj ostaje….
  Bravo državo! Baš smo zaštićeni građani…

 4. Da proverite vi da neko nije krao paštete i kod vas kao u Crvenom kristu jedna osoba? I bodite računa o dokumentaciji, jer je ona na više mesta u poslednje vreme planula 😂😂😂

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here