SNS: Skupštinsko zasedanje bez opozicije pokazalo sav sjaj i bedu čačanske političke scene

5
511

ČAČAK – Gradska organizacija SNS oglasila se saopštenjem za javnost povodom završene sednice lokalnog parlamenta, koju su bojkotovali predstavnici opozicije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Ovonedeljna sednica Skupštine grada Čačka pokazala je, na najbolji način, sav sjaj i bedu čačanske političke scene. S jedne strane, zasedanje je održano bez prisustva opozicije, što možda i nije dobro, ali uz pun kapacitet odbornika vladajuće koalicije, što nije umanjilo kvalitet skupštinske rasprave, uz korektne diskusije, bez besomučnog reklamiranja povrede Poslovnika ili priče van dnevnog reda.

Mogli su se čuti na momente polemički tonovi, čak i određene kritike na rad pojedinih ustanova, kao i sugestije kako da se njihovo funkcionisanje poboljša. Ko god je pratio tok sednice, mogao je lako zaključiti da tu nije bilo mesta jednoumlju, kao što opozicija konstantno pokušava da pokaže, ali i suprotstavljena mišljenja su iznošena na korektan, pristojan i demokratski način, uz uvažavanje uvodničara i ostalih sagovornika. Prisutni odbornici su na pravi način demonstrirali kako treba da izgleda lokalni parlament, bez psovki, uvreda, praznih priča…

S druge strane, opozicija je shvatila da njihov način rada ne donosi za njih željene rezultate, da predstavlja karikaturu demokratije i značajno umanjuje rejting kod birača, pa su odlučili da akcenat svoje političke borbe premeste na ulicu i umešaju se u protesna okupljanja navodno nezadovoljnih građana, mada je i vrapcima na grani jasno da tu nema reči o bilo kakvom spontanom okupljanju, već se radi o čistoj političkoj manipulaciji, što nije nepošteno prema ljudima koji su zaista nezadovoljni svojim trenutnim statusom, bilo radni, životnim ili nekim drugim.

Da opozicija ni u zajedničkom bojkotu nije jedinstvena, videlo se po iznetim stavovima i razlozima za neprisustvovanje skupštinskom zasedanju, a pre svega time što nisu mogli da se dogovore i održe makar zajedničku konferenciju za novinare. Takođe, odbornici Nove Srbije i GG “Za napredniji Čačak“ odlučili su da principijelno ne podnose liste za naplatu sa pripremne sednici, jer se objektivno ni za šta nisu ni pripremali, međutim, svoju nameru da i bojkot finansijski materijalizuju su iskazali čelnici Odborničke grupe Dveri, najavom da će podneti spisak sa pripreme. Jasno je da im je namera da u svoje džepove, odnosno kasu Dveri (pošto odbornici ove grupacije sve dnevnice uplaćuju na račun te političke organizacije), stave određenu sumu novca, kako bi njihovi visoki funkcioneri imali šta da troškare.

Prostom računicom lako je sabrati da će zbog bojkota opozicije u budžetu grada po osnovu neisplaćenih dnevnica i kraćeg televizijskog prenosa samo za ovu sednicu ostati oko 1.000.000 dinara, novac koji će biti iskorišćen za neke druge namene, pre svega u interesu građana Čačka, čime je opozicija dala najveći doprinos boljem životu naših građana i tome da grad dobije neke nove, bitne sadržaje.

Inače, podsećanja radi, na 27. sednici Skupštine usvojeno je niz akata značajnih za normalno funkcionisanje lokalne samouprave. Usvojeni su planovi i programi rada javnih ustanova za 2019. godinu, odluke o lokalnim komunalnim taksama i naknadama za korišćenju javnih dobara, dokumenata iz oblasti turizma, ekologije, komunalnih delatnosti i infrastrukture. Stvoreni su uslovi da se realizuju planirana sredstva iz akcionog plana zapošljavanja, kao i za apliciranje kod Republike za značajan novac, kako bi se rekultivisala nekadašnja deponija Prelići. Pored toga, doneta je odluka o mreži javnih predškolskih ustanova i data saglasnost da se pristupi u članstvo udruženja „Pokret za decu 3+“.

Apsolutno nije sporno da bi sva predložena akta ovako ili onako bila usvojena, ali je to ovoga puta urađeno na dostojanstven i pristojan način, bez tenzija, povišenog tona i incidenata. Baš onako kako i priliči jednom normalnom i civilizovanom društvu.

Informativna služba GO SNS Čačak

Prethodni članakOd večeras naglo zahlađenje sa kišom, snegom i olujnim vetrom
Sledeći članakNajbrža Čačanka u punom sjaju na međunarodnom mitingu

5 KOMENTARA

 1. Sednica Skupstine grada Cacka i sednica Skupstine Republike Srbije, bez opozicije, pokazale su kako izgleda visepartijsko jednoumlje Vucica i Dacica i svih interesdzija na vlasti. Potrebno je da protesti u Srbiji pokazu da ne prihvataju takvo jednoumlje interesdzija i da, ukoliko RTS ne odredi termine za opoziciju, svi krenu za Beograd radi ostvarenja tih ciljeva.

 2. E Milojko pa to je to….jednoudruzeni preletaci i subspecijalizanti i subspecijalizantice, svi na Zelovom jer se subrenobvira skupstina…
  Svi cute i SNS i SPS…
  Vucic na Prvoj TV direktno cestita ANi Brnabic rodjenje sina, ocinsto cestita jednoj zeni koja ne krije da je lezbejka….koja je to poruka svim mama i tatama pogotovo…Ana Brnabic se nije ni udala a kamoli ozenila,…
  A to lepo DETE sigurno ima i majku i OCA ima sigurno, i sramota je da zeni cestita ocinstvo vodja VUcic, to nema nigde ni u Jevropi….
  ………
  Ministar Popovic veli da je aza UStav Srbije i rezoluciju 1244, svaka cast…ali…
  …aliMinistar Dacic napada Popovica zbog toga,…a SPS cuti…

  +Ministar Nenad Popović ponovio je da je isključivo za poštovanje Ustava Republike Srbije i preambule koja govori da je celo Kosovo Srbija.
  +Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da ne pamti da je neko toliko napao predsednika Aleksandra Vučića, kao što je to učinio ministar za tehonološke inovacije Nenad Popović kritikom ideje da je razgraničenje moguće rešenje za Kosovo.
  Dačić je kazao da je Popović verovatno pogrešno informisan da je ruski predsednik Vladimir Putin protiv ideje razgraničenja i da zbog toga iznosi takve stavove.

  „Pre pet godina Putin se saglasio sa ovim predlogom. Lično sam razgovarao sa Putinom i ja i Vučić nebrojeno puta“, rekao je Dačić.
  ……………..

  Pa za koga ste vi… svi u skupstinama ogrezli u preletanje…subspecijalizanti zamajavanja…
  Janjevo je Srbija

 3. Ovo je super.Pokazalo se ovoga puta da je mnogo bolje bez opozicije jer su oni jako dosadni.Non stop im nešto smeta,te loše se živi ,pa male plate.Ovako bez uke I buke sve se lepo izglasa.I mirno možemo da razmišljamo kako dalje i kuda ćemo autobusima da pratimo našeg predsenika.Čak šta više valjalo bi zabraniti opoziciju.Mnogo bi lepše bilo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here