Stanari zgrade u kojoj je eksplodiralo šest bojlera: Bilo je jezivo, probudile su nas detonacije

3
1663
Foto: Screenshot/RTS

ČAČAK – Tri osobe zbrinute su u bolnici u Čačku posle havarije koja se protekle noći dogodila u zgradi u Ulici Čačanski partizanski odred na Alvadžinici, kada je eksplodiralo šest bojlera u tri vertikale.

Prve nezvanične informacije govore da je do požara je došlo zbog kratkog spoja na unutrašnjim instalacijama koji se potom proširio na ormar sa mernim uređajima. Do kratkog spoja na unutrašnjim instalacijama je došlo, prema rečima stanara, zbog prodora vode iz jednog stana i slivanja kroz kablovske kanalice u zgradi.

Iza stanara je besana noć.

  • Bilo je jezivo, probudile su nas detonacije, a kada smo pokušali da izađemo iz stana, u hodniku nas je dočekao dim koji davi i štipa. Sa ćerkom i njeno dvoje male dece na terasi smo čekali spasioce, nama se to činilo kao čitava večnost. Najstrašnije je što zgrada koja ima šest spratova nema protivpožarne stepenice, bilo je jezivo, deca su istraumirana – kazao je Zoran Grujović, vlasnik jednog od 28 stanova koliko ih ima u tom ulazu.

Prema njegovim rečima, nešto pre ponoći došlo je do požara na strujomerima, koji se nalaze u prizemlju, na samom ulazu u zgradu koja ima šest spratova.

  • Ubrzo potom smo začuli detonacije, eksplodirali su bojleri u više stanova. Deca su plakala, a mi nismo imali izlaz. Varničilo je na sve strane. Čuli smo komšije koje dozivaju u pomoć iz zgrade, a spolja smo čuli dozivanje ljudi. Ubrzo su stigli vatrogasci, kada su ugasili vatru na strujomerima, potom isključili struju i vodu, napustili smo stanove – ispričao je ovaj Čačanin koji je noć sa porodicom proveo u komšiluku.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZoran Zoćo Savić podučava mlade naslednike među stativama: Kvalitetan golman se stvara godinama
Sledeći članakŠta je sve urađeno u uvodnoj fazi rekonstrukcije Ulice župana Stracimira (FOTO)

3 KOMENTARA

  1. Svaki bojler ima fabricki ugradjena dva da ih nazovem termostata.Jedan radni i jedan sigurnosni koji prekida napajanje ako se ovaj radni pokvari.Znaci da je neki „majstor“tu nesto petljao (ma ovo nije potrebno skinucu ga).Nije mi jasno kako je doslo do eksplozije bojlera ako su ova dva termostata tamo gde treba da budu.

  2. Jeste ti poredjenje u pm. Samo da bi nesto napisao. Bolje nemoj. Ovde je neko mogao debelo da nastrada. Ali sta ima veze,za tebe. Jbg.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here