Stefan Stefanović i Dejan Cogoljević trijumfovali na Kupu Srbije u biciklizmu

0
176

ČAČAK – Na prvom kupu Srbije u biciklizmu koji je održan na autodromu Beranovac kod Kraljeva, pobede su ostvarili seniorska ekipa Borca i Stefan Stefanović, kao i kadet Dejan Cogoljević, a junior Jovan Đumić, juniorska ekipa i mlađi kadet Boško Veličić i ekipa osvojili su druga mesta.

Stefan Stefanović

Prvi Kup Srbije u biciklizmu trebalo je da se održi krajem meseca marta u Beogradu, ali zbog problema sa dobijanjem odgovarajućih saglasnosti za održavanje takmičenja, trka je odložena i održana u nedelju 14. aprila na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Po veoma hladnom i kišovitom vremenu u veoma surovim uslovima, seniori i juniori vozili su zajedno 20 krugova u ukupnoj dužini od 105 kilometara.

Zanimljiva borbi vodila se uglavnom između biciklista beogradskog Partizana i Borca. U završnom begu bio je Stefan Stefanović i najbolji takmičar iz Partizana Stevan Klisurić i zajedno su došli na sprint u kome je Stefan Stefanović bio bolji i ostvario pobedu. Treće mesto ostvario je takmičar Metalca Đordje Đurić.

Zanimljiva borba vodila se i za ostale pojedinačne plasmane jer su uticale na ekipni plasman, s obzirom da je Marko Danilović imao gumi defekt i zaostao ceo krug za konkurentima. U takvoj situaciji velika odgovornost pala je na Jovan Rajkovića i mladog Stefana Sretenovića. Oni su ostvarili sedmo i osmo mesto sto je ekipi donelo ukupno 170 bodova koliko je imao i Partizan, ali pobeda je otisla Borcu jer je imala bolje plasiranog pojedinca.

U juniorskoj konkurenciji pobedu su pojedinačno i ekipno ostvarili biciklisti Partizana, ali drugi je bio takmičar Borca Jovan Đumić kao i ekipa, dok je uprkos defektu, peti bio Bogdan Milošević.

Kadeti su vozili trku u boljim uslovima, jer je kiša u međuvremenu prestala i odvezli su 10 krugova u dužini od 52 kilometra. U veoma dobroj vožnji Dejan Cogoljević je ubedljivo osvojio prvo mesto. Sa ovim plasmanom potvrdio je svoju kandidaturu za odlazak na Letnji festival mladih Evrope – EYOF koji se održava u Azejberdžanu ovog leta.

Dejan Cogoljević

Mladi kadeti vozili su trku u dužini od 26 kilometara. Boško Veličić došao je na cilj zajedno sa dva takmičara iz Sombora koji su iskoristili svoju brojčanu prednost i u taktičkom sprintu ostvarili pobedu ispred mladog bicikliste Borca. Ekipno Borac je osvojio drugo mesto.

Posle prve ovosezonske trke na drumu vidi se da su biciklisti Borca vredno radili preko zime i da spremni ulaze u novu sezonu. Najbolje takmičare kluba, seniore Marka Danilovića i Stefana Stefanovića očekuju narednih dana nastupi za reprezentaciju Srbije na trkama u okviru Euro toura koje su kvalifikacione trke za naredne Olimpijske igre. Prvo nastupaju na trci Beograd – Banja Luka od 18. do 21.aprila, a potom na dve trke u Turskoj – Tour of Mersin i Tour of Mesopotamia.

Izvor: BK Borac

Prethodni članakŠvedski Muzej istorije žena predstavljen u Srbiji
Sledeći članakPočelo asfaltiranje puta od Guče do Goračića

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here