Studenti sa FTN u Čačku i ETF u Beogradu osvojili treće mesto na prestižnom takmičenju u Rimu

0
180

ČAČAK – Četiri najbolja studenta iz Srbije, sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, osvojila su treće mesto na prestižnom takmičenju “Seeds for the Future“ u Rimu. Reč je o programu za mlade talente kompanije “Huavej“ koji je ove godine okupio 145 najboljih studenata iz 23 evropske zemlje, zajedno sa 10 studenata sa Univerziteta Cinghua u Kini. Interaktivna petodnevna edukacija u Rimu bila je ujedno i prvo okupljanje mladih talenata uživo, nakon nekoliko godina održavanja programa online.

Na ovogodišnjem programu “Seeds for the Future“ studenti su imali priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama i panel diskusijama, usavrše svoje digitalne veštine, kao i da čuju dragocene savete stručnjaka iz industrije i predstavnika akademske zajednice. Mladi talenti su takođe mogli da nauče više o inovacijama, digitalizaciji, održivosti i preduzetništvu. Na događaju su predstavljena i zajednička dostignuća talentovanih budućih IKT stručnjaka i lidera, koji su prethodno pohađali programe obuke organizovane u svojim zemljama.

Studenti su tokom petodnevne edukacije imali priliku i da se upoznaju sa naprednim tehnologijama kao što su 5G i veštačka inteligencija, a osim novih znanja o IKT-u, dobili su i dragocen uvid u poslovanje jedne od vodećih svetskih tehnoloških kompanija.

Studentima je dobrodošlicu poželeo viši potpredsednik “Huavej Jurop“ Radoslav Kedžija.

  • Negovanje IKT talenata posebno je važno u vremenu kad se krećemo složenim putem digitalnog doba. Evropa stoji na čelu tehnološkog progresa i imperativ je da ulažemo u obrazovanje i razvoj naših mladih stručnjaka. Negujući njihove veštine i pružajući im prave alate i mogućnosti, obezbeđujemo da Evropa ostane lider globalnog digitalnog pejzaža – istakao je Kedžija.

“Seeds for the Future“ predstavlja jedan od najvažnijih programa društvene odgovornosti kompanije “Huavej“ čiji je cilj da neguje lokalne IKT talente i mlade lidere, i promoviše razvoj digitalnih zajednica.

U okviru programa “Seeds Alumni“, “Huavej“ okuplja sve nove i bivše učesnike programa širom sveta. Tako kompanija nastavlja da radi sa svim sadašnjim i bivšim studentima na promovisanju digitalne transformacije i organizuje različite aktivnosti za izgradnju odnosa među bivšim studentima i unapređenje njihovog uticaja širom sveta.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Četvrtak zvanično počinje kupališna sezona na Gradskoj plaži, moravska voda dobrog kvaliteta
Sledeći članakObjavljen prvi trejler za fil „Gladijator 2“, Pedro Paskal i Denzel Vošington u glavnim ulogama (VIDEO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here