Sud u Čačku oslobodio vozača koji je u Mojsinju preticao preko pune linije i usmrtio majku i sina, Apelacioni sud ukinuo presudu

7
1754
Slika udesa u Mojsinju iz 2019. godine

ČAČAK – Apelacioni sud u Kragujevcu usvojio je žalbu javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, te ukinuo presudu Osnovnog suda u Čačku kojom je E.Š. vozač autobusa „Pejić turs“ oslobođen optužbi da je preticao preko pune linije i tom prilikom zakucao se u Aleksandra Miloševića (34) i njegovu majku Milicu i usmrtio ih 11. maja 2019. godine.

Podsetimo, kako je „Blic“ pisao, a kako se navodilo u optužnici Osnovnog tužilaštva u Čačku, nesreća dogodila 11. maja 2019. godine na putu kroz Mojsinje, kada se Aleksandar Milošević, vozač „mercedesa“, uključio na put sa desne strane gledano u pravcu ka Čačku i potom se u svojoj traci zaustavio kako bi skrenuo levo u ulicu u koju stanuje.

Aleksandar tog dana nije ni slutio da će vozač autobusa „Pejić turs“ odlučiti da pretiče minibus preko pune linije, da će se kretati znatno većom brzinom i da će direktno udariti u njegov „mercedes“.

Njegova majka Milica je poginula na mestu, a on je preminuo na putu ka bolnici.

Kako se navodi u rešenju Apelacionog suda u Čačku povodom ukidanja presude Osnovnog suda u Čačku, predmet se vraća na prvostepenom sudu na ponovno suđenje, s tim što će novi glavni pretres pred prvostepenim sudom odražti pred drugim sudijom.

Sudija Osnovnog suda u Čačku je u obrazloženju svoje presude kojom je E. Š. oslobodila optužbi, navela je da je uzrok ove nezgode to što je vozač „mercedesa“, Milošević, vršio nebezbedno uključivanje na kolovoz sa pravom prvenstva prolaza.

Brzina okrivljenog koja je bila nedozvoljena na tom delu puta u konkretnoj situaciji može biti i jeste doprinos nastanku saobraćajne nezgode, ali nikako uzrok, jer da oštećeni nije postupio na nedozvoljen način, okrivljeni je mogao da nastavi da se kreće i većom brzinom od utvrđene, ali tada ne bi došlo do refleksne reakcije kada je ugledao oštećenog – navodi se u obrazloženju presude.

Kako navode, po oceni suda, na strani okrivljenog nema propusta koji su uzročno vezani za stvaranje opasne situacije.

Kako je sudija Osnovnog suda u Čačku navela u obrazloženju presude, sud je prihvatio nalaz i mišljenje veštaka u pogledu utvrđene brzine, te utvrdio da se okrivljeni kretao brzinom od najmanje 91km/h.

Na mestu nezgode u smeru ka Čačku važilo je opšte ograničenje brzine od 80km/h – tvrdi sudija u obrazloženju.

Kako se u daljem obrazloženju navodi, „brzina nije od značaja za utvrđivanje krivice“!

Izvor: Blic

Prethodni članakBomba iz Čačka 94, potpisao bivši košarkaš Borca
Sledeći članakZaPriČAvanje uprkos svemu: Furiozna završnica festivala u režiji Bombaj štampe i Aerodroma (FOTO)

7 KOMENTARA

  1. Ej, covek nije vozio putnicki auto, vec autobus pun putnika i preticao na punoj liniji u naseljenom mestu…. tu ogranicenje nije 80 nego 60…. tek nekih 100m dalje pocinje ogranicenje od 80. Takav ne treba da vozi putnike, jer time ugrozava mnoge ljudske zivote.

  2. Uzrok nesreće je preticanje autobusa preko pune linije.Za ovaj prekršaj i bez udesa se dobija Robija.Čovek ubio dvoje i oslobođen,baš,baš čudno.Biti ovoliki gad od sudije je strašno.

  3. Tuga, jad i čemer. Na robiju treba poslati sudskog veštaka, koji je ,najverovatnije, svojim veštačenjem i prouzrokovao ovakvu presudu. Po prsudi oštećenije kriv što je bio na putu dok je ovaj preticao na punoj liniji.
    Prava slika Srbistana.

  4. Nemam dovoljno informacija da bih sudio, ali po svemu sudeći sramno obrazloženje i sramna presuda. Ovo nije profesionalno mišljenje ovde nešto“smrdi“ ,na korupciju na krvave pare, na jadnu državu Srbiju

  5. Takve sudije treba na robiju. Ona se uhvatila za brzinu, a to što je autobus preticao na punoj liniji? Čovek je bezbedno izašao na put, nije računao na manijaka za volanom.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here