Susret radio i TV mehaničara u Gradskoj biblioteci

0
230

ČAČAK – Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” je u okviru oktobarskog programa priredila projekciju filma „Fotomonografija o radio i TV serviserima grada Čačka 1958-2019”, čiji su autori Rato Smiljanić i Ljubo Novković.

Prelistavanje foto-albuma pretočenih u film i susret radio i tv mehaničara upriličen je 15. oktobra u Maloj sali Biblioteke.

Namera autora bila je da ostavi trag o šest decenija dugoj tradiciji tv i radio servisa u Čačku i da predstavi mehaničare u čačanskim državnim servisima i samostalnim radnjama. Niz fotografija od 1958-2019. započet je slikom Slavoljuba Slava Purića iz servisa „Nikola Tesla”, nekada elitne, a danas zaboravljene beogradske fabrike.

Uz stare majstore zanata, na svakoj crno-beloj fotografiji našao se po koji stari radio-aparat i televizor, u to vreme „poslednja reč tehnike”, a danas muzejski primerak. Veče je počelo kratkim obraćanjem autora filma, minutom ćutanja za sve preminule kolege, a završilo se dodeljivanjem zahvalnica svima koji su pomogli u realizaciji filma.

Izvor: GB “Vladislav Petković Dis“

Prethodni članakDuda Ivković gledao utakmicu Borac – Spars
Sledeći članakU Domu kulture dve večeri posvećene velikom srpskom glumcu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here