Šutanovac: Neki funkcioneri DS će organizovati grupe građana za lokalne izbore

0
214

Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac rekao je da bi on, da je jedan od lidera opozicije, javno tražio razgovor sa predsednikom države i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

Šutanovac je kazao i da će ne neki fukncioneri DS organizovati grupe građana kako bi izašli na izbore, uprkos odluci stranke da bojkotuje izbore.

I u ratu suprostavljene strane nalaze način da razgovaraju. Očigledno su se u Srbiji desile takve promene da je svaki dijalog unapred osuđen bez obzira na mogući ishod – rekao je Šutranovac za “Blic“, upitan da li bi razgovarao sa Vučićem.

Kako je dodao, „danas se svi pozivaju na Đinđića, a niko ne bi da guta žabe“.

Šutanovac, koji je danas predsednik Saveta za strateške politike, rekao je da od 2012. nijedan poslanik DS nije napustio poslanički klub i prešao u neku drugu stranku.

Ne verujem lično da neko razmišlja o tome da se nađe na nekoj drugoj izbornoj listi, ali postoji mogućnost da će na lokalu, čak i visoki finkcioneri DS organizovati grupe građana ne bi li izašli – rekao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, odluka o bojkotu izbora unela je mnogo konfuzije u biračko telo, „pre svega kod onih građana koji ne podržavaju Aleksandra Vučlća i njegov režim, a u isto vreme očekuju određenu akciju i jasnu političku ponudu opozicije, sa jasnim stavovima i programima koji bi ih motivisali da se bore“.

Dobrom delu građana Srbije ta odluka izgleda kao predaja, a i trenutno stanje je takvo da su ljudi nemotivisani i biće mnogo teško izvesti aktivan bojkot, pogotovo u uslovima proglašenja sedam meseci pre izbora – rekao je Šutanovac.

Izvor: Beta

Prethodni članakMože li srpska rakija da osvoji Rusiju?
Sledeći članakParezanović o Jugovićevoj inicijativi za čistku u SNS: Nemojte misliti da podjednako cenim svakog člana GO SNS

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here