Sve po starom: Nacionalne frekvencije dobili Pink, Hepi, Prva i B92

5
794
Foto: Pixabay

Na sednici Saveta REM-a doneta je odluka da sve televizije koje su do sada imale nacionalne frekvencije, da ih i zadrže. Reč je o televizijama Hepi, Prva, B92 i Pink.

Raspisan je, prema saznanjima Cenzolovke, i konkurs za dodelu pete nacionalne frekvencije.

Radio-frekvencije idu Play radiju, Hit radiju i Radiju S2. Za četvrtu se još uvek čeka potvrda, prenosi Cenzolovka.

Na konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija, koji je zatvoren 20. juna, prijavilo se 14 televizija – Pink, Hepi, Vesti, BK, Una, Nova S, N1, Prva, B92, Kopernikus, TV2, TV K1, TV Tanjug i Kurir TV, a REM je ove nedelje počeo razgovore sa kandidatima, koji prvo obrazlažu zašto misle da treba da dobiju frekvenciju, nakon čega im članovi Saveta REM-a postavljaju pitanja, članovi Saveta nisu bili u kompletnom sastavu, a izostala je Judita Popović, čije će se izuzeće odbiti.

Prvi konkurs za dodelu frekvencija za televizijsko i radio emitovanje raspisan je 2006. godine i tada je odlučeno da se dodeli pet televizijskih frekvencija za nacionalnu pokrivenost.Tada su dozvole dobile B92, Pink, Fox (sada Prva), Avala i Hepi.

Televiziji Avala je oduzeta frekvencija 2012, dok su ostalim televizijama dozvole produžene do ove godine.

Za preostalu, petu dozvolu konkurs je raspisan dva puta 2013. ali nijedan od kandidata (TV Nova i TV Kopernikus) nije dobio dovoljan broj glasova.

Na konkurs 2018. su se prijavili Studio B, Kopernikus i BK Telekom, ali nisu ispunili potrebne uslove, dok u konkurs ove godine uopšte nije uvrštena peta frekvencija.

Izvor: Cenzolovka

Prethodni članakLjubomir Šaja Radivojević – košarkaš, profesor Gimnazije, šahista, pisac
Sledeći članakKovid pozitivno dete smešteno na odeljenje pedijatrije čačanske bolnice

5 KOMENTARA

  1. Bruka i sramota. Nazalost, ovako nesto se i ocekivalo. Telekom Srbija raspisao tender za izvodjenje radova na kablovskoj mrezi „do poslednje kuce u Srbiji“. 1.200.000 kilometara kablivske a finansirace ga kreditom od EBRD. E, nece ga Evropa dati. Trebaju gradjani Evrope da finansiraju Mitrovicevu i Peconijevu televiziju. Mozda sutra, kao amortizer, Vucic odluci da 5 frekvencija pripadne N1. Ali cisto sumljam.

  2. Šta reći sem BRUKA. Doduše, Mitrović jer sa „časna Pionirska“ obećao da će konačno prilagoditi programsku šemu kriterijumima za dobijanje Nacionalne frekvencije. A znate i sami, tako bar kažu psihijatri, da ta vrsta ljudi, nalik predmetnom Mitroviću, spadaju u kategoriju patoloških lažova.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here