Svečana akademija povodom šest decenija Centra za socijalni rad u Čačku (FOTO)

0
1644

ČAČAK – Svečanom akademijom u čačanskom Domu kulture, Centar za socijalni rad obeležio je šest decenija postojanja.

Foto: MNA/Miloša Lukić

Ustanova već duži niz godina, uz pomoć lokalne samouprave, pokušava da reši pitanje zgrade kako bi mogla da objedini sve službe i posveti se boljem radu sa korisnicima.

Direktorka Branimirka Radosavčević, ističe da se Centar za socijalni rad može pohvaliti stručnim kadrom, dodajući da je to najvrednije i najvažnije u socijaloj zaštiti.

Dokaz da ustanova ima vredan istručan kadar jesu naša članstva u upravljačkim organima Asocijacije centara za socijalni rad, Udruženja stručnih radnika socijalne zaštite… Stručni kadar nije važan samo da bi smo se mi time pohvalimo, jer stručni radnici i njihova obučenost, kompetentnost jesu važni sa stanovišta zaštite korisnika. Ustanova sve ove godine postoji upravo zbog korisnika – naglasila je ona.

Foto: MNA/Miloša Lukić

Odlukom Narodnog odbora tadašnje opštine Čačak, 24. novembra 1959. osnovan je Centar za socijalno-medicinski rad.

Iako su u tom centru pored psihologa, socijalnog radnika, radili medicinske sestre i administrativni službenik, primat ustanove je bio na socijalnoj zaštiti. Osnivanje ustanove je značilo postavljanje pravno-instituacijalnog okvira za ono što danas poznajemo kao Centar za socijalni rad – rekla je Radosavčević.

Foto: MNA/Miloša Lukić

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, izjavio je kako je njegova želja bila da novi prostor bude poklon za ovaj 60-ti rođendan, ali i sve Čačane.

Ipak, na to će se sačekati još nekoliko meseci, kaže on i dodaje da su u toku pregovori oko preuzimanja zgrade u kojoj se nalazi Halk banka.

Foto: MNA/Miloša Lukić

Time će, kako navodi, na jednom mesti biti sve službe Centra za socijalni rad, ali i službe grada Čačka.

Zgrada ima upotrebnu dozvolu još iz 80-tih goidna, a ostalo je da se reše još neke stvari u Republičkom geodetskom zavodu – naglasio je Todorović.

Povodom jubileja ove ustanove objavljena je i monografija “Naših 60 godina” autora Miladina Vukosavljevića.

Foto: MNA/Miloša Lukić

U mongrafiji se nalazi sve ono što je važno za istorijat socijalne zaštite našeg kraja.

Izvor: MNA

Prethodni članakNa popularnoj “prašinici“ ponovo će se igrati mali fudbal
Sledeći članakBivši doktor Mali

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here