Svečano obeležen Dan Fakulteta tehničkih nauka

1
927
Foto: MNA/Milena Gavrilović

ČAČAK – Svečanom akademijom i promovisanjem 120 diplomiranih studenata osnovnih, master i doktorskih studija, Fakultet tehničkih nauka (FTN) u Čačku obeležio je danas 44 godine rada.

Dekan FTN-a Danijela Milošević, izjavila je da se u prethodnoj školskoj godini nastojalo se ojačavanjem veza sa privredom i školama.

Škole odakle dolaze mladi da se kod nas školuju i privreda gde se zapošljavaju naši diplomci. Ono što pokušavamo sa naše strane jeste da tu vezu sa privredom u okviru IT sektora osnažimo kako bi se otvarale nove radne jedinice – istakla je Milošević.

Na svečanosti su nagrađeni najbolji diplomirani studenti, a za studenta generacije proglašena je Marina Kruščić.

Student sam inženjerskog menadžmenta na FTN sa prosečnom ocenom 9,39. Nastavila sam sa master studijama, takođe u oblasti menadžmenta, to je nešto što me interesuje od samog početka i želim da se tome posvetim i dalje – rekla je Kruščić.

FTN u Čačku je jedan od 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, a postaje najveći fakultet po broju studenata.

Izvor: MNA

Prethodni članakPoznata čačanska firma traži šest radnika
Sledeći članakVlasnici polovnjaka uskoro teže do registracije, prepravke će koštati „papreno“

1 KOMENTAR

  1. Srozali smo načisto obrazovni sistem!Radi zapošljavanja partijskih botova,masovno su otvarani fakulteti,ne vodeći računa o kvalitetu obrazovanja!Koja ozbiljna firma će zapošljavati sutra ovakve kadrove u struci!?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here