Svečano otvaranje Parka mladosti i Disovog amfiteatra na desnoj obali Morave

0
1305

ČAČAK – U sredu 7. avgusta biće otvoren Disov amfiteatar u okviru potpuno renoviranog Parka mladosi na desnoj obali Morave.

Tog dana biće upriličena svečanost na kojoj će učesvovati braća Teofilović uz gitarsku pratnju Miroslava Tadića, violinistkinja Ivet Holcvart, kao i vrsni glumac Nebojpa Dugalić, koji će recitovati pesme Vladislava Petkovića Disa.

Program počinje u 21 sat.

Pre naše inicijative taj prostor je bio zapušten u potpunosti, kao i ostatak obale reke, što je imalo za posledicu pad bezbednosti i nisku upotrebnu vrednost najlepšeg dela grada. Okupivši različite timove mladih ljudi, pre svega arhitekte i umetnike, zajedno smo uspeli da napravimo nekoliko sadržaja koji su prostor Morave obogatili sa novim dešavanjima, na čemu smo radili neprekidno već godinama – kaže Milorad Obradović, predsednik udruženja “Alternativa za Čačak”.

On podseća da je poslednji odrađeni projekat amfiteatar, koji je radio zajedno sa mladim i talentovanim arhitektom Stefanom Radoševićem.

Za ovu svrhu je iz budžeta Grada u ovoj godini izdvojeno tri miliona dinara i ta sredstva su namenjena za izgradnju najznačajnijih delova parka na Moravi.

Trudimo se da poboljšamo postojeće i uvedemo nove sadržaje u Sportskom centru “Mladost”, a posebno ovog dela uz obalu Morave koja vremenom postaje sve uređeniji. Posebno značajno za ovaj projekat je da je Grad preznao značaj inicijative mladih, a sa druge strane nadamo se da će realizacija inicijative biti primer drugim mladim ljudima da budu aktivniji u ostvarivanju svojih ideja i da očekuju pordšku lokalne samouprave u tome – rekla je Milica Dačić, zamenica gradonačelnika

Iz Gradske uprave podsećaju da će izgradnjom pešačke staze ispod mosta konačno biti otvoren pešački koridor celokupnom dužinom desne obale od Borčeve hale do Brane na Moravi. Na taj način novonastali park ima potencijal da postane centralno mesto susreta iz nekoliko pravaca.

U parku se uređuju osvetljenje i javna česma.

Izvor: Morava info, Čačanski glas

Prethodni članakUskoro gotova prva faza gradnje Ulice 10, saobraćajnica će imati četiri trake
Sledeći članakKreće pojačana kontrola vozača koji koriste mobilni telefon tokom vožnje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here