Svečanom sednicom u Domu kulture obeležen 611. rođendan Čačka (FOTO)

0
1142

ČAČAK – Čačak je srećan i uređen grad, ali želimo i dalje da se razvijamo na dobrobit naših građana, izjavio je danas gradonačelnik Milun Todorović na svečanoj sednici povodom Dana grada.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Želimo nove vrtiće, škole, fakultete, bulevare, saobraćajnica na seoskom i gradskom području, da se razvijamo – poručio je Todorović.

On je istakao da će Čačak za nekoliko godina biti treće saobraćajno čvorište u Srbiji, posle Beograda i Niša.

Juče smo imali let iz Lađevaca, danas se otvara deonica auto-puta od Surčina do Obrenovca i sada ćemo od Čačak do Beograda stizati za 55 minuta. Želimo da budemo odgovorni, vrendi, da radimo u interesu za pokoljenja koja dolaze – naveo je Todorović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Todorović je rekao da smo miroljubivi i otvoreni za saradnju sa svima, Evropskom unijom, Rusjom, Kinom i drugim zemljama.

To ne bismo mogli da nije velike odgovornosti predsendika Republike i Vlade Srbije – rekao je on.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Todorović se zahvalio stranim kompanijama na dosadašnje ulaganju u Čačak, ali i domaćim koji su “naša žila kucavica”, dodajući da je najvažnije otvarati nova radna mesta.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović, istakao da Čačak već 611 godina ponosno nosi ovo ime.

Čačani su vredni marljivi ljudi, a generacije su od malog naselja uspele da izgrade savremeni grad na raskršču puteva. Naš grad postao je kvalitetno i prijatno mesto za život – rekao je on.

Prema njegovim rečima, ovaj Dan grada protiče u znaku novoizgrađene infrastrukture.

Svoju budućnost gradimo, a naša stvarnost su aerodrom Morava, auto-put Miloš Veliki, bulevar vojvode Radomira Putnika. Budućnost vidimo i u novim industrijskim zonama, radnim mestima – naveo je Trifunović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Na svečanoj sednici šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji Semu Fabriciu, Todorović je uručio zahvalnicu.

Srbije je na putu da postane član Evropske unije (EU), a mi smo (EU) prvi trgovinski partner, investitor i donator. Uveliko radimo za bolju budućnost Srbiju – poručio je Fabrici, koji je na kraju govora prisutne pozdravio na italijanskom.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Decembarska nagrada grada Čačka, kao jedno od najviših priznanja, ove godine je dodeljena Osnovnoj školi “Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca, Centru za socijalni rad, kao i književnik Milutin Mića Milovanović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Obraćajući se prisutnima, jedan od dobitnika nagrade Milovanović, istakao je da Čačak ima dušu i veliko srce, da svakog prima raširenih ruku i da nikog ne ostavlja bez nade.

Izvor: MNA

Prethodni članakAuto-put na celoj deonici od Čačka do Beograda, otvorena trasa Surčin – Obrenovac
Sledeći članakPredstavljena monografija o Oskaru Berbelji

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here