SzS Čačak: Naprednjačke uvrede umesto odgovora na važna pitanja

0
148

ČAČAK – Savez za Srbiju Čačak odgovorio je na saopštenje za javnost Gradskog odbora SNS.

Odgovor ove političke grupacije prenosimo u celosti:

U svom prepoznatljivom narativu čačanski SNS sve one koji svojom glavom misle, i time dovode u pitanje ispravnost odluka njihovog vođe, vređaju i nazivaju raznim pogrdnim imenima. U tim uvredama je i suština njihovog delovanja – da je normalno i prihvatljivo da neko piše, misli i radi isključivo po volji vođe.

No, nama nije namera da se bavimo „junacima“ ovog sramnog saopštenja, već da postavimo opet pitanja zbog kojih smo iskreno zabrinuti: uslova rada radnika, kao i opravdanosti ulaganja novca u stranog investitora iz budžeta grada Čačka. Sve što smo kao pitanja u prethodnom saopštenju naveli je iskazano u Elaboratu opravdanosti otuđenja zemljišta koje je bilo u svojini grada Čačka – dakle građana grada Čačka.

Saopštenje čačanskog SNS sadrži niz uvreda i implikacija na račun čačanske opozicije, ali ne sadrži niti jedan odgovor na konkretno postavljena pitanja, koja su formirana upravo na osnovu onih tvrdnji, kojima su naprednjaci branili „istorijski“ potez gradonačelnika na sednici u maju 2018. godine kada je Elaborat predstavljen odbornicima na Skupštini grada Čačka.

Zato ćemo pitanja ponoviti, i napominjemo: AKO IMATE KONKRETAN ODGOVOR NA PITANjA, MOŽETE ODGOVORITI, na uvrede nećemo reagovati, jer to i za nas i za građane samo znači DA NEMATE ODGOVOR.

– Zašto gradonačelnik Čačka nije bio potpisnik Elaborata opravdanosti otuđenja zemljište, kada je bio najveći zagovornik ovog projekta? Zašto su potpisnici bili zaposleni u gradskoj upravi?

– Koliko je radnika nakon probnog rada od 6 meseci ili pre napustilo fabriku Forverk! Koliko Čačana je zaposleno?

– Da li je fabrika Forverk ispunila sve uslove o zaštiti životne sredine i da li se ponaša u skladu sa važećim zakonima? Da li su ekološke i druge inspekcije proverile ispunjenost uslova i da li su opšte posetile fabriku Forverk?

– Koliko je grad Čačak prihodovao na ime poreza na zarade (u Elaboratu prikazano 6,5 miliona za 2019. godinu)?

– Da li je JKP Komunalac prihodovao samo za izbacivanje smeća u 2019. godini 5,6 miliona kao što je iskazano u Elaboratu?

– Koliko je čačanskih firmi učestvovalo u izgradnji same fabrike, kako je Milun Todorović najavljivao i koliko su te firme prihodovale?

– Koliko je malih i srednjih preduzeća i preduzetnika postali kooperanti fabrike Forverk, što je takođe Milun Todorović pompezno najavljivao?

– Koliko je Milune Todoroviću „ostvarivanjem zarada u ovoj fabrici porasla ukupna kupovna moć i potrošnja na teritoriji grada Čačka“???

– Da li ste, ako se ispostavi da predviđena dobit nije ostvarena, Elaboratom prevarili odbornike i građane grada Čačka?

Ono čime se hvalite uporno je rekordno nizak broj nezaposlenih u Čačku!!! Skoro svi koji su imali šansi da odu su i otišli. Time su skinuti sa evidencije NZS. To je uspeh kojim se hvalite!!! Uspeh obliven suzama roditelja koji su stegli srce i rekli: srećan put, i idi što dalje odavde???

I na kraju, pošto se hvalite najavljeonom posetom vašeg vođe (koji dolazi selima oko Čačka u pohode, a u grad nikako da „zađe“ iz samo njemu znanih razloga) da se ne trudi više oko dovlačenja ovakvih stranih investitora u Čačak, i što je još bitnije, da pusti domaće privrednike da dišu i normalno rade umesto što im na vrat skoro svaki dan „penje“ po neku inspekciju i „nevidljive“ dažbine.

Savez za Srbiju Čačak

Prethodni članakZa koju decu?
Sledeći članakČačak dobija novac za finansiranje mera populacione politike

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here