SzS Čačak: Skinuti Vučićevu i Nikolićevu sliku sa fasada u centru grada

3
665

ČAČAK – Predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) u Čačku ponovili su danas da se odbornici iz stranaka koje ga čine, neće vraćati u skupštinsku salu, kao i da će predstojeće republičke i lokalne izbore bojkotovati.

Foto: MNA

SzS Čačak koji čine Srpski pokret Dveri, Demokratska stranka (DS), Narodna stranka, Stranka slobode i pravde (SSP), Privredna inicijativa, Udruženja Makedonaca navode da je gradski parlament izgubio svaki demokratski kredibilitet i da Skupština grada nije više mesto na kome se odlučuje o temama koje su bitne za grad.

Milan Roganović iz Dveri, rekao je na konferenciji za medije da je čačanska vlast odlučila da se politika vodi na zatvorenim, političko-tajkunskim mestima, a ne u zvaničnim institucijama grada i države.

Mi smo na ovaj način uz građane, koji su nezadovoljni zbog teškog materijalnog statusa, urušavanja institucija, sramnog ponašanja i govora mržnje nekih političkih funkcionera i brojnih afera koje su ostavili ovom gradu – istakao je on.

Prema njeovim rečima, pitanje izbora nije samo pitanje izbornog dana niti samo izborne kampanje koja traje 45 dana, već je to pitanje vezano za svakodnevni život svih građana.

SzS u Čačku pridružuje se opštoj kampanji opozicije za bojkot, jer se bojkotom borimo za poštene izbore. Savez će koordinirati dalje zajedničke aktivnosti u kritici lokalne vlasti u Čačku, u borbi za uslove da postoje izbori, u predstavljanju programa za bolji život nakon pada ove korumpirane i štetne vlasti – naveo je Roganović.

Dragan Brajović iz SSP ponavlja da je bojkot borba za vraćanje dostojanstva svim građanima Čačka, dodajući da SzS nastoji da imamo novu Srbiju, novi sistem.

Žalosno je da posle 30 godina, od prvih višestranačkih izbora vraćamo se ne na početak nego na lošiju situaciju koju smo imali 1990. godine. To su razlozi zbog kojih treba ići na bojkot i treba to objasnici svim građanim – naglasio je Brajović.

On je naglasio da opozicija i SzS nisu u borbi da preuzmu vlast već da se izgradi sistem koji će omogućiti fer i demokratske izbore i koji će doneti jednu novu i bolju Srbiju.

Da bismo izgradili to dostojanstvo evo jednog predloga, da se slike predsednika Vučića i Tome Nikolića koje se nalaze na gradskom šetalištu skinu sa fasade – rekao je Brajović.

Poverenik DS Mirjana Milenković Talović, kaže da je svrha svake stranke učešće na izborima i dolazak na vlast, dodajući da se u ovom trenutku, bojkotom izbora narušava legitimitet Vučiću.

On je sve preuzeo sve, od pita, od odgovara, nema sudstva, skupštine, nijedan od državnih organa ne funkcioniše. Izbori više ne mogu da se kontrolišu – izjavila je on.

Milenković Talović kaže da ukoliko bi SzS izašao na izbore, to bi značilo da je sve u redu, da su izbori slobodni, da su svi ravnopravni u predizbornoj kampanji, u onom delu između dva izbora.

Kršenjem svih pravila i demokratskih normi Srpska napredna stranka napravila od Skupštine Srbije jedan cirkus. Svakom ko drugačije misli od Aleksandra Vučića su vezane ruke, zapušena usta i glas manjine je nemoguće čuti – rekla je on.

Ona je pozvala građane, pojedince, udruženja i druge stranke koje misle drugačije u odnosu na vladajući režim da im se pridruže.

Sreten Belošević iz Narodne stranke izrazio je zadovoljstvo što je uspostavljeno jedinstvo stranaka u okviru SzS i istakao da bi svi trebalo da se setimi izbora u Lučanima.

Oni su pokazali na šta je sve režim spreman i šta sve koristi da bi obezbedio dobar rezultat na izborima. Kako su funkcionisale institucije države koje su trebale da zaštite zakon u izbornom danu i na šta je sve izgledalo videli smo. Zbog toga je besmisleno učestvovati na izborima – naveo je on.

Izbori nisu samo izborni dan, već poštovanje seta zakona, kaže Belošević, dodajući da pod ovakvim okolnostima bilo gde da se održavaju izbori, onaj ko jednom dođe na vlast teško bi mogao da se pobedi.

Iz SzS podsećaju da je za 1. februar u Kombank dvorani (nakadašnji Dom sindikata) zakazana konvencija tog saveza.

Izvor: MNA

Prethodni članakGorele baklje za Miloša, drugovi traže doživotni zatvor za ubicu
Sledeći članakPsi lutalice izujedali staricu na čačanskom groblju

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here