SzS priprema zakon o materijalnom obeštećenju političkih žrtava Vučićevog režima

1
286

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da će izraditi predlog zakona o materijalnom obeštećenju zaposlenih „koji su bili političke žrtve u vreme režima predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Kako se navodi u saopštenju SzS-a, zakon će se odnositi na nadoknadu zarada sa kamatama zaposlenih u javnom i privatnom sektoru koji su ostali bez posla usled „političkog progona ili usled suprostavljanja političkim pritiscima vezano za narušavanje prava slobodnog političkog izbora za vreme režima Vučića“.

Nadoknada će se odnositi i na uzbunjivače koji su ukazali na korupciju i kriminal, a kojima nije pružena adekvatna zaštita ili su zbog toga trpeli posledice – piše u saopštenju.

Finansijska nadoknada, prema nacrtu tog zakona, kako navodi SzS, biće solidarno isplaćena iz sredstava pravnog lica i odgovorne osobe u tom pravnom licu u vreme primene pritiska.

– Kao osnov za ostvarivanje prava biće potrebno da je lice u momentu nastanka političkog pritiska na to ukazalo u pisanoj formi ili javno saopštilo svoj stav kojim se protivi tom političkom pritisku – piše u saopštenju.

Obavezu da izradi predlog zakona preuzeo je Pokret za preokret i on će u roku od 45 dana predlog dostaviti Savezu za Srbiju.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović kazao je da bi se zakon odnosio na period od 27.jula 2012. godine do donošenja zakona.

Nakon što bude usvojen od Saveza, zakon će biti ponudjen i ostalim potpisnicima Sporazuma sa narodom koji bojkotuju prolećne izbore.

Izvor: Beta

Prethodni članakPioniri Mladosti u polufinalu turnira u Ivrei
Sledeći članakTeta Tidža iz Tuzle dobila dres sa potpisima svih košarkaša Borca

1 KOMENTAR

  1. A ko će da naknadi izgubljenih 12 godina pod vašom vlašću? Ko će da vrati stotine hiljada ljudi koji su tada ostali bez posla? Ko će da povrati fabrike koje su tada propale, prodate u bescenje, ko će da naknadi štetu nametu vojsci, hiljade istopljenih tenkova i topova, ko će da povrati pare bačene od mobtela, novac iz NIPa, ko će da naknadi državi stotine miliona evra koje je morala da isplati sudijama koji su ostali bez posla nakon vaše reforme sudstva, a svi su na sudu potvrdili da su proganjani politički?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here