SzS: Skandalozno što nijedna ulica u Čačku nije dobila ime po Sonji Savić

4
356

ČAČAK – Predstavnici Saveza za Srbiju u Čačku istakli su danas da su aktulenu vlast protekle četiri godine obeležili trgovina mandatima, kao i usvajanje određenih odluka u Skupštini, a da o njima javnosti nije bila prethodno upoznata.

Potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke Violeta Marković, govoreći o performansu SzS ispred zgrade Skupštine grada, rekla je da je namera bila da se ukaže na trgovinu, pre svega mandata.

Predstavnici SNS u Čačku su rekli da su ti odbornici nas (opoziciju) napustili zbog političkih ubeđenja, a sami ste bili svedoci da je neko od odbornika koji je prešao kod njih izjavio da je to bila najpoštenija trgovina. To potvrđuje da se SNS koristi lažima i manipulacijama za sve ono što saopštava, a sve prateći manire izjave svog predsednika stranke – istakla je Marković.

Prema njenim rečima, nivo života u Srbiji je kao kupovina i prodaja na buvljoj pijaci, dodajući da podaci EUROSTAT-a pokazuju da više od 68 odsto radnika prima platu manju od 250 evra, a 70 odsto penzionera manje od 200 evra penziju.

Kaže da je drastićan podatak da 400.000 dece nema normalne uslove za razvoj i za život, tri obroka dnevno i adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Marković je kritikovala odredbe iz oblasti saobraćaja, a odnose se na udruživanje taksi prevoznika, smanjenje broja taksi vozila, kao i ukidanje linijskog prevoza.

Ona tvrdi da je više od 200 ulica promenjen naziv, čak i onima koje su zvanično privatne parcele.

Predsednik Gradskog odbora Dveri Aleksandar Tanasković smatra da je skandalozno to što neka ulica nije dobila ime po Sonji Savić, dodajući da su se zbog toga mnogi zgrozili, sa samo u Srbiji već i šire.

Tek nakon velikog pritiska javnosti oni su našli solomonsko rešenje da će park kod Železničke stanice nositi ime Sonje Savić, što smatramo da je izvlačenje iz neugodne situacije – rekao je Tanasković.

Ističe da mora da postoje određeni kriterijumi za promenu naziva ulica i da javnost bude upoznata sa tim.

Jedan od kriterijuma mora biti da određena lica nisu pravoslažno osuđivana. Nekoliko ulica je dobilo imena po licima koja su pravosnažno, krivično osuđena u Čačku ili nekom drugom mestu. Da je bilo stručnosti, tako nešto bi bilo izbegnuto – naglasio je Tanasković.

Kada je reč o Akcionom planu zapošljavanja, on navodi da se njime ne doprinosi reševanje pitanja zaposlenosti u Čačku.

Odnos otvorenih i zatvorenih preduzeća u Čačku je katastrofalan. Od broja otvorenih preduzeća u Čačku, 52 odsto se u istoj godini i zatvori. To nam govori da postoji jedna opšta nesigurnost i da se preduzeća otvaraju i zatvaraju kao na traci – rekao je on, dodajući da dve trećine Čačana radi na određeno vreme.

Prema njegovim rečima, struktura privrede je svake godine sve lošija.

Izvor: MNA

Prethodni članakSrbija peta na svetu po izvozu četki i metli
Sledeći članakKraj zime: U februaru i martu bez minusa, sneg samo na planinama

4 KOMENTARA

  1. Očigledno da Violeta padas u zaborav.. Kad ne znas sta ces ti nadjes neku temu koja misliš da ti prolazi a nisi ni svesna da ti veze nemas.. Ljudi radite ne pričajte prazne price..

  2. 98% glasaca Dveri bi Sonju Savic za zivota spalilo na lomaci da su mogli. Zato Tanaskovicu, ne bulazni i ne budi licemer. A isti kao ti su svi ovi na slici, sa izuzetkom Selakovica koji iskreno ima gradjanske stavove. Samo ne znam sta radi sa nacionalistima.

  3. Podji gospodo od sebe. Čime se ti u životu baviš i kako zaradjuje PLATU? KAO da nam pricas nesto novo. To je bilo od pantiveka…. Radi nešto..

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here