Tadić: Neizlaskom na lokalne izbore opozicija bojkotuje građane, a ne Vučića

10
663
Neizlazak na lokalne izbore greška opozicije: Boris Tadić u Čačku 2012. godine

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDS) i bivši predsednik države Boris Tadić izjavio je da je opozicija trebalo da izađe na lokalne izbore i na njema se suprodstavi vladajućem režimu.

On je dodao da su opoziciji potrebne male pobede.

To su pobede na lokalu, koje su veoma bitne. Pobede na lokalu su od odlučujućeg značaja… Mi sada vidimo samo Šabac i Paraćin, ali oni sami ne mogu da naprave tu promenu, taj kopernikanski obrt., potrebne su veće pobede. Zašto ne i Vračar, zašto ne i Novi Beograd, šta je sa Starim gradom, Savskim vencom, sta je sa Nišem, Užicem, Novim Sadom – upitao je Tadić i dodao da su te male pobede moguće.

Tadić misli da je bilo potrebno napraviti „fleksibilan model“ u pogledu izlaska na izbore.

Moglo se izaći pred građane, kada bojkotujete republičke izbore, vi bojkotujete Vučića, ali kada bojkotujete lokalne izbore, vi najviše bojkotujete građane. Ja razumem kolege iz opozicije zašto se išlo na bojkot na svim nivoima, jer bi se, kako su rekli, poslala pogrešna poruka. Ali, imali smo dovoljno vremena da ubedimo građane, da izborimo se za određene lokalne sredine, i da odatle pravimo novu organizaciju – naglasio je Tadić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUhapšena Čačanka zbog pronevere 1,17 miliona dinara
Sledeći članakDeo Čačka u sredu ostaje bez struje

10 KOMENTARA

  1. E to su bili dani druženja, funkcionisanje jedne velike stranke. Šteta što je sve za kratko vreme od 2012 godine potonulo, ali se ta stranka nije ugasila, a ovi sada kada potonu to je to, kao titanik. Jedina prava opozicija u Čačku trenutno je GG Čačak je Naš i tako će biti i u budućnosti!

  2. Gospodine D r, ’97 god. Demokrate bojkotovale parlamentalne izbore i dugorocno stigli do 1-1,5%.Pobede na lokalnim izborima ’96 su bili preduslov ubedljive pobede 2000.

  3. Nije sija nego vrat. Pa ako se izlazi, izlazi see na svim nivoima. Kako moze separatni bojkot, sta to uopste znaci. Uostalom izbore je ukinuo Vucic, a ako Tadic zeli na ovu lakrdiju da izadje, pa moze, Evo my Sregeja, Cede, Canka,, Velje, Sapica, Usisivaca I ostalih.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here