Tanasković: Budžet za sledeću godinu prevarantski i prepisivački

0
261

ČAČAK – Budžet za 2020. godinu je prevvarantski i prepisivački, ocenio je šef odborničke grupe Dveri u lokalnom parlamentu Aleksandar Tanasković. Prema njegovim rečima, grad je zbog ovako koncipiranog budžeta pred bankrotom.

Tanasković je naveo da se sve investicije koje se najavljuju prepisuju iz budžeta u budžet poslednjih pet godina, navodeći primer crpne stanice u Ljubiću, Doma za stare, zatvorenog bazena…

On je okarakterisao skandalom činjenicu da je budžet za pojoprivredu manji od budžeta za Turističku organizaciju Čačka.

Od ukupnog budžeta za poljoprivredu koji iznosi 58 miliona, 13 miliona dinara je izdvojeno za putovanja. Dakle, oko 250 stranačkih aktivista će se šetati po različitim sajmovima da bi bio potrošen ovaj novac, a svega 45 miliona se daje za samu poljoprivredu. SNS je obećala da će povećati budžet za poljoprivredu, a smanjen je sa dva na jedan odsto od budžeta – naveo je Tanasković.

Funkcioner Dveri postavio je pitanje gradonačelniku Milunu Todoroviću zašto se ukida ekološka taksa od 800 dinara, da bi se kasnije uvela taksu od 1.200 dinara.

Tu nema nikakve logike osim logike zapošljavanja stranačkih kadrova. Sva javna preduzeća su planirala povećanje zaposlenih. To nije dobro – ocenio je on.

Taasković je konferenciju za novinare ispred skupštinske sale zaključio konstatacjom da da Milun Todorović nije ispunio nijedno obećanje.

Odbornici Dveri nisu prisustvovali sednici na kojoj se raspravlja o budžetu za narednu godinu, nastavljajući na taj način sa bojkotom lokalnog parlamenta.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSredstva za vantelesnu oplodnju u 2019. koristila 34 bračna para iz Čačka
Sledeći članakUhapšen penzionisani žandarm koji je ranio muškarca u Bečnju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here