Tanasković: Privreda u Čačku malaksava, priče o enormnom razvoju u funkciji obmanjivanja građana

9
2202

ČAČAK – Privreda u Čačku malaksava, a dokaz za to je što je punjenje gradske kase u prvih devet meseci ove godine svega 37 odsto, izjavio je šef odborničke grupe Dveri u gradskoj skupštini Aleksandar Tanasković.

Prema njegovim rečima, to je pouzdan pokazatelj da su priče o “enormnom“ razvoju grada neistinite i u funkciji obmanjivanja građana.

Vlast u Čačku pokazala je da je ne interesuje rešavanje pravih problema građana Čačka i funkcionisanje grada i da je nesposobna da ih rešava – naveo je Tanasković, uz ocenu da je Milun Todorović “tajkunski gradonačelnik“.

Dokaz da vlast ništa ne radi, po njemu je i činjenica da je za prvih šest meseci u godini realizovano svega 6,27 odsto sredstava opredelenih za poljoprivredu, kao i 9,76 odsto sredstava za populacionu politiku.

Vlast u Čačku se u momentu kada 900 dece nije upisano u vrtiće bavi prodajom zgrade vrtića preko puta crkve, koja se nalazi u očajnom stanju, zapuštena je i koja se, gle slučaja, nalazi baš na granici sa imanjem Milenka Kostića – rekao je Tanasković na konferenciji za novinare.

On je upozorio da Domu zdravlja preti gašenje usled “kriminalnog ponašanja“ i nelegalnih otkaza doktorima i sestrama od strane partijski postavljenog direktora.

Rekao je i da vlast u Čačku nelegalno daje novac svih građana Čačka za finansiranje FK Provo iz Vladimiraca, kako je naglasio, poznatijeg kao Borac 1926.

Ko to radi i uz čije odobrenje, mi ne znamo, jer vlast već tri godine odbija da formira anketni odbor – istakao je funkcioner Dveri.

Tanasković je upitao zašto vrtić u Hajduk Veljkovoj ulici nije završen ni nakon godinu dana otkako je počela rekonstrukcija.

Zašto je rekonstrukcija OŠ “Ratko Mitrović“ počela tek 5. septembra i zašto se deca maltretiraju i ugrožava se njihova bezbednost zbog toga što moraju da idu u drugu školu i to u drugoj smeni. Zar to nije moglo da se uradi tokom juna, jula i avgusta – zapitao je Tanasković.

On je naglasio da odbornička grua Dveri nećće učestvovati u radu lokalbne skupštine, jer se u njoj ne može raspravljati o pravim problemima koje tište Čačane.

Skupština više nije mesto gde se problemi rešavaju, skupština u Čačku postala je problem. Zato tome ne želimo da dajemo legitimitet – zaključio je Tanasković.

Izvor. Morava info

Prethodni članakČačanin najbolji kadet Vojne akademije
Sledeći članakUbio suprugu i njenog brata, pa izvršio samoubistvo na auto-putu kod Brđana

9 KOMENTARA

  1. Sve ste manje vidljivi na sceni, …kao da ste očekivali nečiju grešku,gaf,ali…
    Čemu one duhovne večeri.. drama onog fantoma Laboranta?

    I kod vas je prisutan fenomen; One Man show!!!

  2. ostavite se ludacke politike strancima davati subvencije,dajte domacim privrednicima da podignu privredu na noge.Da Mi izvozimo a ne da nasa deca klece okupatorima za male pare.Dabogda Vasa deca radila kod njih u proizvodnji i primala platu 27000.Da li ce doci na Vlast neko ko ce voleti svoje gradjane a ne ljubiti skute stranim hohstaplerima.Tvoju privredu su i bombardovali da bi ti prodali njihovu robu a ne da Ti profitiras.Koliko je naplaceno poreza od njih?!!?.Vise jedna trafika da ppreza nego njihovo preduzece..
    ..

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here