Tepić: Saradnja SSP i Narodne stranke praktično nemoguća

4
299

Potpredsednica Stranke slobode i pravde i nosilac liste na parlamentarnim izborima koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić rekla je da je saradnja sa Narodnom strankom gotovo nemoguća.

Upitana o budućnosti koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, ponovila je da su se neki koalicioni partneri, nakon izbora strmoglavili u populizam, naročito nakon susreta Đilas-Vučić, ne promišljajući stvari i šta dalje.

Ti nastupi su doveli do toga da je dalja saradnja vrlo teška i gotovo nemoguća – rekla je Tepić, precizirajući da misli na Narodnu stranku.

Prema njenim rečima, Đilas se konsultovao i sa koalicijom i šire pre tog sastanka, ali pošto nije bilo konsenzusa, na razgovor je otišao u ime SSP.

Upitana da li veruje da će novih izbora u Beogradu biti, rekla je da želi da veruje da će Vučić održati reč, upravo zato što se poziva na legitimitet.

Moguće je da naprednjaci vide priliku da poprave rezultat, ali i mi vidimo šansu, jer uslovi moraju da budu bolji. Potpuno drugačiji medijski uslovi, podrazumevaju podjednaku zastupljenost, proveru biračkog spiska, proveru uvezenih birača, uspostavljanje pariteta u izbornim komisijama – navela je Tepić i dodala da ukoliko se budu pridržavali dogovorenih rokova, izbori u Beogradu bi bili za šest, odnosno devet meseci.

Upitana da prokomentariše opaske Aleksandra Vulina o valjanju u žutom blatu, potpredsednica SSP rekla je da ne prati šta radi i šta govori Vulin. Ocenila je da ne dolazi u obzir valjanje u blatu ni sa strankama vlasti, ali ni strankama opozicije.

Ona je komentarisala i trenutnu situaciju sa evropskim putem Srbije i Rusijom.

Srbija je na spoljno-političkom planu u izuzetno teškoj situaciji, ne bih rekla nemogućoj i pred najvećim izazovima. Smatram da Srbija defnitivno treba da sledi put zapadnog sveta, jer smo deo Evrope i susedi smo sa članiama EU, a nismo susedi sa Ruskom federacijom. Svoju politiku strateški i dugoročno treba zato da usaglašavamo sa Evropom. Na nama je da te teme otvorimo – rekla je Tepić.

Ona je navela da ne može da proceni koje odluke će doneti aktuelna vlast, koju niko nije mogao da drži za reč, ali je rekla da bi volela da se te teme otvore u parlamentu. Istakla je da očekuje drugačiju atmosferu u Skupštini Srbije, jer građani ne vole incidente i kao primer pomenula je da je glasove Bošku Obradoviću, lideru Dveri doneo Branimir Nestorović u poslednje dve nedelje izborne kampanje, a nisu mu doneli incidenti koje je izazivao u toj skupštini unošenjem kamena.

Izvor: Danas

Prethodni članakObradović: Dačić hitno da zakaže konstitutivnu sednicu Skupštine
Sledeći članakU Kragujevcu će se proizvoditi električna “fijat panda“, investicija vredna 190 miliona evra

4 KOMENTARA

    • Dmitre, ono sto je prosle godine kostalo 100 evra danas kosta 130, a na jesen ce kostati 150. To je nas problem. Nije opozicija. Pre par godina Belgija nije imala vladu 20 meseci. Narod je ziveo svoj zivot. Institucije su radile svoj posao. Zamislite, penzioneri su primali penziju a nisu imali vladu. I to je moguce. E takva drzava treba da postane Srbija. Ali sa ovakvim narodom to nije moguce.

    • Oko čega treba da budu jedinstveni oko podrške Vučiću ili po svaku cenu ulasku u vlast. Đilas je planirao opoziciju pod svojom šapom i u tome su ga podržali i nacionalni mediji koje kontorliše vlast i oni koje kontroliše on lično ( nova i N1 ). Može mu se, to je njegovo pravo, a pravo svakog građanina je da bira i da bude biran bez straha i ucena.
      Nema saradnje sa Narodnom, ni sa Moramo ni sa bilo kojom organizacijom koja neće sa Vučićem. Šteta, ali za koga.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here