Todorović: Čačak će sa tri autoputa biti poput “mercedesovog“ znaka

14
1904
Foto: MNA

ČAČAK – Otvaranje autoputa od Obrenovca do Preljine je veoma značajan događaj za grad, Moravički okrug i ovaj deo Srbije, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović, dodajući da će Čačak naredih godina, sa tri autoputa biti kao “mercedesov“ znak.

Todorović je rekao da je deonica od Ljiga do Preljine, Čačku donela mnogo toga, poput nemačkih investitora “Forverka“ i “Viland eketrika“, ali i da se razgovori vode i sa drugim zainteresovanim kompanijama.

Prema njegovim rečima, državno, ali i lokalno rukovodstvo ništa nisu slagali, već da su sve obećano, misleći na autoput i aerodroma Morava u Lađevcima, ispunili.

Ono što očekujemo u budućnosti su svakako nove investicije i razvoj novih preduzetnika. Ozbiljne kompanije su dobile mogućnost da se pozicioniraju izvozno, tržišno, da prošire svoje potencijale i proizvodne kapacitete. Sve to činimo sa Vladom Srbije, Razvojnom agencijom, Privrednom komorom. Cilj nam je da se domaće kompanije veoma brzo razvijaju i da svoje kapacitete povećavaju – rekao je Todorović.

Todorović je naveo da je za Čačak značajno to što će biti mesto ukrštanja tri autoputa.

Nastaviće se gradnja autoputa Miloša Velikog ka Požegi, a zatim ka Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Tokom leta nas očekuje izgradnja Moravskog koridora od Preljine do Pojata. Čačak će biti kao “mercedesov“ znak sa tri autoputa. Tu je vazdušna luka Morava, pred nama je veliki ekonomski rast, potencijal koji je već vidljiv i koji će svi građani osetiti – naglasio je on.

Todorović objašnjava da od dolaska stranih investicija mogo toga zavisi, ali da svi gledaju drumsku, železničku i vazdušnu povezanost.

Čačak ima sreću da je vezan za luku Bar železničkim saobraćajem, sada je tu i aerodrom Morava u Lađevcima, ali nije samo to presudno. Osim komunikacija gleda se zemljište, brzina izdavanja dozvola za gradnju i mi se trudimo da domaći i strani investitori imaju isti tretman, da budu uvaženi i da budu infrastrukturno opremljeni, ali i da se dozvole izdaju u rekordnom roku – naglasio je Todorović.

On je podstio da je obilaznica oko Čačka otvorena 1976. godine i da su kraj nje, ali i Ibarske i Jadranske magistrale otvorene brojne kompanije.

Ipak, kako kaže, ove saobraćajnice su odnele i veliki broj ljudskih života, ali otvaranjem autoputa pružiće se veća bezbednost učesnicima u saobraćaju.

Izvor: MNA

Prethodni članakJakovljević: Ministre Trivan, u Moravici se desila ekološka katastrofa, a vi ste još uvek u stanju hibernacije
Sledeći članakSaobraćajna nezgoda na magistrali u Međuvršju, iz kamiona ispali ogromni mermerni blokovi

14 KOMENTARA

  1. Jadan smo mi narod dokle god budemo imali idole a ne zajedničke ciljeve. Jedni treba da žive kao u bajci, dok ovi drugi da poumiru. Ljudi, šta imamo od auto-puta ako nemamo za gorivo, za hleb BRE?! Da se vozaju SAMO ONI koji imaju Škode i hvale se svojim radom od naših para… Dokle rasprava? Na fer izbore!

  2. Čitam šta pišu ovi ljudi. Samo budala može da misli da izgradnja autoputa nije dobra stvar za Čačak i državu. Svašta. Smešni ste.

  3. Izbori ce biti uskoro, i zato treba pokazati gradjanima kako se radi, kako krpite ulice, sredjujete fasade i ograde i sminkate grad. Istina je da drzavi pomazu nasi najveci neprijatelji sa ciljem da se ta prica o Kosovu konacno resi i ono u n ekom obliku prizna. Zbog toga i dobijate pare. Nema veze sto krupni problemi stoje i svaki prosecan neupucen stanovnik Cacka ce reci – pa oni nesto rade. Videcemo kad prodju i te vase manipulacije i kad porastu apetiti onima koje ste zaposljavali gde stignete. Kako cete udovoljiti novim njihovim potrebama, sukobima interesa ii kako cete se oprati od tog blata koje je po vama.

      • Sve ovo da je i tacno da neznam igram fudbal,plivam i da nisam gledo Borac niti film ko daje nekome pravo da gradu Cacku to oduzme ! Napredni botovi gori od vas jos nisu vladali !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here