Todorović: Dogovoreno da se naknade nezaposlenim porodiljama uplaćuju svakog 15. u mesecu

12
585

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović primio je danas u svom kabinetu nekoliko nezaposlenih porodilja koje su izrazile nezadovoljstvo zbog dinamike isplate novčanih naknada koje im, shodno gradskoj odluci, pripadaju.

Tim povodom, on se oglasio zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celosti:

Pravilnikom od 2013. do 2023. godine, novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama isplaćivao je Centar za socijalni rad, a od januara 2023. godine pa naovamo, Grad Čačak. Za ovu godinu je za te namene iz budžeta Grada opredeljeno 46 miliona dinara. Kako broj nezaposlenih porodilja varira, trenutno postoji rešenje za njih 208.

Uplate se vrše preko banke “Poštanska štedionica“ i one su uredne. Pravilnikom i rešenjem nije definisan tačan datum uplate i, koliko sam razumeo tri majke koje sam danas imao čast da primim u svom kabinetu, jedini njihov zahtev je da se definiše tačan datum u mesecu kada bi dobijale novac, kako bi sa njim mogle da raspolažu. Shvatajući koliko im je to važno, donećemo odluku da svakog 15. u mesecu bude izvšen transfer novca na njihove žiro račune.

Ova izdvajanja nisu zakonska obaveza, već odluka Grada Čačka da u jednom delu pomogne i osnaži mlade majke, pored svih ostalih mera koje sprovodi, jer majke i njihova deca za nas predstavljaju najvažniji segment naše zajednice.

Ovoj i sličnim temama nema mesta politizaciji, pa mi jedino ostaje kao nepoznanica, zašto su neki politički „lešinari“ u ovoj temi našli prostor za bilo kakav politički ćar.

Ostajemo otvoreni za razgovor za sve naše sugrađane, u zajedničkoj želji za što boljim i razvijenijim Čačkom.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović

Prethodni članakNekoliko nezaposlenih porodilja protestovalo ispred Gradske uprave, primio ih gradonačelnik
Sledeći članakDilerka iz Čačka “pala“ sa više od 350 grama “spida“

12 KOMENTARA

  1. Citam komentare i ne verujem.Pa zar nema nigde ljudskosti sve se koristi za politiku. Razumem da je kampanja i da morate da pljujete da dobijete jos neki glas jer niko nece da vas glasa al ostavite porodilje na miru.

  2. Kako primate gradjane na razgovor a kada se zakaze sastanak gradjani cacka budu odbijeni i nedodju na taj istoimeni sastanak da kazu probleme koje imaju vec budu odbaceni i na drzak nacin odbijeni da nemogu da dodju kod gradonacelnika a ovde kazete da svi gradjani mogu doci na razgovor gde je tu istina.

  3. Nema za porodilje al zato ima za behaton,rostilj itd. SNS je od 2012 preko 650 miliona evra kroz budzet potrosila, gde je taj silni novac zavrsio?!

    • Kako nema, botino Ćalovićeva! Umeš li da čitaš? Opredeljeno je skoro 50 miliona za 208 porodilja i uplaćuje se svakog meseca. Samo je problem bio u datumu isplate. Botino holanska nepismena!!!!!!!!!

      • Problem datum isplate il sto je kasa opljackana i nema cvonje u kasi ! Botine dzabe lazete odgovoracate za pljacku i unistenje Cacka !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here