Todorović: Drastično povećanje prihoda od poreza na zarade u Čačku

8
541

ČAČAK – Članovi Veća u Čačku usvojili su na današnjoj sednici rebalans budžeta za 2019. čime je iznos u gradskoj kasi uvećan za dodatnih 67 miliona dinara.

Izvršenje budžeta u ovoj godini je bilo oko 60 odsto, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, dodajući da je u prvih devet meseci ostvareno 163 miliona dinara prihoda više od poreza na zarade u odnosu na isti period prošle godine.

To, kako je rekao, pokazuje da je povećan trend zapošljavanja u gradu, budući da su drastično povećani prihodi od poreza na zarade.

Očekujemo da taj trend u poslednjem kvartalu bude još bolji. Kreditno zaduženje Grada je 117 miliona dinara sa 30. septembrom. Ove godine na konsolidovanim računu budžeta na kraju septembra je bilo 299 miliona dinara. To stara osnov da sve planirane aktivnosti sprovedemo, kao i preporuke vlade koje su upućene ka građanima – naveo je Todorović.

Rebalansom su stvorene mogućnosti za isplatu solidarne pomoć za 150 zaposlenih u predškolskim ustanovama, zatim socijalna davanja i vantelesnu oplodnju.

Jedno od većih izdvajanje biće za drugu fazu rekultivacije deponije Prelići u iznosu od 16 miliona.

Očekujemo 67 miliona dinara bude učešće Vlade Srbije, odnosno Ministarstva za zaštitu životnu sredinu – zaključio je Todorović.

Izvor: MNA, Morava info

Prethodni članakMićić: Umorni smo, ali želimo pobedu protiv Heliosa
Sledeći članakObradović: Da li je Dijana Hrkalović promenila identitet i gde se ona danas nalazi?

8 KOMENTARA

 1. Kad ce da se rusi ceo kvart iza kolove i Bojiceve kuce oko Palme? Jer ono je ruglo u samom srcu grada.Onaj narod treba iseliti i dodeliti stanove kada im opstina ne da za adaptaciju kuca objekata saglasnost.Trzni centar moze da se napravi koliko ima prostora aovako uzas.Kada ce se pruga ukloniti od Slobode jer ona je ruglo u korovu kada narod ide ka Crnoj Gori i Uzicu gledajuci u dzunglu i sve do zeleznicke stanice dzungla najkraci put bi bio do bolnice i ka Trnavi.

 2. Milune Todoroviću, da li ćeš sada srušiti nezakonito izgrađen objekat Roma Mitrovića u Hajduk Veljkovoj, na tuđoj imovini? Posle dvanaest godina Upravnog spora, i konačne pravosnažne presude da se objekat mora porušiti, više godina se izvlačite da nemate para. A zašto to ne rušite poznato je i tebi i nama koji smo oštećeni. A da u ovakvoj državi možeš da radiš šta hoćeš i da ne poštuješ zakon, svima nam je poznato.

  • Taj objekat godinama ne mogu da sruse ali su zato kafanu Tri bagrema srusili odmah, par dana pre izricanja presude da je ista vracenja starim vlasnicima!!!

 3. Od 2016 kad ste vi Todorovicu preuzeli vlast uzeli ste kredita 500 miliona rsd,u kasi vam je bilo 300 miliona rsd,godisnje dobivate 400 do 500 miliona dinara a uz to nameti svakodnevno skacu…a sta ste vi stime uradili ?! Vrlo malo sredili Tati pred lokalima i poceli ste biciklisticke staze po selima praviti ! Sramota i zalosno ! Mislim da za tuzilastvo i policije ima posla kolko ocete !

  • Zbog tebe cu da se ponavljam:
   Dve kompletno opremljene industrijske zone
   Za sada dva ozbiljna strana investitora iz Nemacke
   Rekonstruidano porodiliste
   Angio sala
   Sada vec preko 100 km novih asfaltnih puteva po selima
   Ulica Veselina Milekica
   Ulica Kralja Petra
   Ulica 10 (prvi deo)
   Ulica Slavka Krupeza
   Ulica Aleksandra Savica
   Vise manjih ulica koje ne znam kako se zovu
   Sredjen Gradski park
   Vise decijih igralista koja nisu radjena godinama
   Atletska staza
   Prostor sportskog centra nikada uredjeniji
   Rimski trg
   Prostor ispred opstine
   Prostor ka gradskoj rupi
   Gradska rupa
   Sve fasade na gradskim objektima u centru grada
   Gradska biblioteka
   Fiskulturna sala kod Zracka
   Rekonstrukcija OS Ratko Mitrovic
   Fiskulturne sale u Bresnici i Trepci
   Start up
   Zastitni bedem na Zapadnoj Moravi, Cemernici…
   Zastitni zid kod hale Borac
   Pocinje rekonstrukcija gradskog bedema
   Resena kisna kanalizacija na vise lokacija u gradu
   Zapoceto sredjivanje deponije u Prelicima….
   Siguran sam da nisam uspeo sve da pobrojim….
   A da, za kreditno zaduzenje si slagao samo tako. Evo imas u drugoj vesti koliko je tacno kreditno zaduzenje, pa ako umes, izracunaj koliko je to u odnosu na budzet grada.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here