Todorović: Grad u ozbiljnim pregovorima sa investitorima iz Izraela, Kine i Italije, “Pašal“ do kraja godine zapošljava 70 ljudi

7
576

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas da su u toku intenzivni pregovori sa izraelskim, italijanskim i kineskim kompanijama koje su zainteresovane da investiraju u otvaranje pogona u gradu na Moravi.

Prema njegovim rečima, ovo interesovanje je posledica izgradnje autoputa Čačak – Obrenovac, kao i najave gradnje Moravskog koridora i puštanja za civilni saobraćaj aerodroma u Lađevcima.

Todorović je rekao da dolazak nemačke kompanije “Pašal“ već ugovoren i da će oni uspostaviti partnerstvo sa čačanskom firmom “Helvetika“.

Razvijaće i proizvodnju, ali i edukativni centar u Čačku. Svoje proizvode uglavnom će izvoziti u Evropu i Aziju. Radi se o proizvodnji elemenata za šalovanje. To su sve one oplate, svi veliki elementi za tunele, mostove… “Pašal“ je zapravo skraćenica o “patent schallung“. Firma je osnovana 1904. godine u Baden Badenu i radi se o veoma ozbiljnoj kompaniji. Posebno je važno da će u njihovom sistemu u najvećem delu raditi čačanski podizvođači – objasnio je Todorović.

Prema njegovim rečima, “Pašal“ će do kraja godine zaposliti od 50 do 70 radnika, mahom inženjerskog kadra, a da će u naredne tri do četiri godine biti angažovano oko 500 zaposlenih.

Todorović je naglasio da je grad na dobrom putu da napravi dogovor sa ozbiljnim izraelskim, italijanskim i kinesnkim kompanijama u ulaganju u Čačak.

Gradpnačelnik je rekao da ga posebno raduje okolnost što brojne ozbiljne čačanske firme proširuju proizvodne kapacitete, što će usloviti potrebu za otvaranjem novih radnih mesta.

“Drvo art“ otvoriti svoj pogon u Čačku, baš kao i čačanska Čipsara. “Atenik komerc“ je prošle godine kupio zemljište od grada pored svog postojećeg pogona i oni grade svoju halu. “Unipromet“ će biti u industrijskoj zoni u Konjevićima, kao i “Vibet“, “9. septembar“… Imaćemo i jednu mlekaru u Kulinovačkom polju, dosta domaćih firmi se opredeljuje, osnažuje i želi da investira u Čačku – istakao je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUpozorenje RHMZ: Stižu obilne padavine
Sledeći članakNajveće zagađenje čačanskih reka do sada, pomoćnica gradonačelnika najavila čišćenje korita Lupnjače

7 KOMENTARA

  1. Hoce li i ti investitori da postuju ekoloske standarde kao i Sloboda „ponos Cacka“.
    Preporuka gradonacelniku da poslusa pesmu od Chris Rea „Road to hell“naravno uz prevodioca…

  2. napredni botovi se javljaju sta radi napredna vlast otima domacem privredniku pa da stranom investitoru od bezplatnog zemljista pa do 10000evra po radniku a nekima cak i ulicu u Cacku

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here