Todorović: Izdejstvovali smo petlju između Mrčajevaca i Katrge na “Moravskom koridoru“

11
2689

ČAČAK – Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojena su rešenja o eksproprijaciji objekata i zemljišta na trasi Sinđelićeve i Birčaninove ulice, kao i zemljišta koje je namenjeno za izgradnju hipodroma u Preljini.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da je to veoma važna odluka kako bi se krenulo sa uklanjanjem objekata na trasi, pre toga i njihovu isplatu, a onda i izgradnju Ulice Sinđelićeve i njeno spajanje sa Ulicom vojvode Stepe, kao i nastavak Bulevara vojvode Putnika.

Nakon šest godina, napokon smo došli u situaciju da usvojimo i rešenje o eksproprijaciji i isplati zemljišta za hipodrom u Čačku. To je površina od oko 30 hektara na 140 parcela u Preljini. Kada se izvrši isplata, počeće prva faza izgradnje hipodroma i verujem da će to biti jedan od najlepših i najuređeniji hipodroma u našoj zemlji – rekao je Todorović.

On je istakao da je grad Čačak uspeo da izdejstvuje povezivanje “Moravskog koridora“ i buduće brze saobraćajnice Mrčajevci – Kragujevac, petljom u delu između Mrčajevaca i Katrge.

Mi smo, kao grad imali nekoliko primedbi. Pre svega, ticale su se veze “Moravskog koridora“ sa brzom saobraćajnicom jer je to nama, za taj deo grada strateški važno. I uspeli smo u toj našoj nameri. Imaćemo uključenje u delu Mrčajevci-Katrga, a nama je to važno jer je nedaleko od te petlje međunarodni aerodrom “Morava“ u Lađevcima, a želimo tamo i planskim aktom da predvidimo neku mini industrijsku zonu, verovatno u Mrčajevicma. To je dobro, budući da tamo postoji dosta privrednih subjekata. Otvorićemo im mogućnost da imaju kultivisanu i uređenu idnustrijsku zonu – rekao je Milun Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Trikovi“ proizvođača nisu zaobišli ni Srbiju: Gramaža proizvoda sve manja, spisak artikala sve duži
Sledeći članakOdređena cena za letovanje dece u Ulcinju za ovu godinu

11 KOMENTARA

 1. Petlja je odavno bila planirana kod mrčajevaca.
  U prvom planu za autoput „Moravski koridor“, postoji petlja.
  Postoje mape i nacrti odavno.

 2. Bravoooo.
  Ovo je sjajna vest, jer ce ljudi da dolaze u Mrcajevce, ali ako postoji petlja na „obodu“ Mrcajevaca, sticu se uslovi da Mrcajevci mozda opet mogu biti Opstina pri Gradu Cacku.
  Mozda bi to trebalo videti, nekad je brojila 40ak MZ u svojoj teritoriji.
  Treba razvijati takva mesta, da ne umirala

 3. DALIĆE OVAJ PUT OD MLEKARE DASE NASTAVI I ZAĐE ISPOD KASARNE KOD SKRETANJA ZA REMONT .
  DALISE RAZMIŠLJALO O PUTU PRELJINSKA BALUGA ATENICA.

 4. Probijanje Sindjeliceve i spajanje sa ulicom Vojvode Stepe , oznacice i rasterecenje saobracaja kroz Vojvode Stepe, i prilagodjavanje novim potrebama koje se namecu sirenjem gradskog jezgra. Prema tome, voleli nekog ili ne, rezultati se ne mogu osporavati. Rispekt !

 5. Bravo za probijanje Sindjeliceve ulice, i spajanje sa ul. Vojvode Stepe. Svi su prethodnici to pominjali, ali se zavrsavalo na obecanjima… Konacno !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here