Todorović: Izradnja vrtića u Zablaću počinje za dvadesetak dana

17
1475

ČAČAK – U narednih dvadestetak dana očekuje se zvaničan početak izgradnje vrtića u Zablaću, najavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Kako je precizirao, Grad Čačak je jedan od četiri grada i opštine u celoj Srbiji koji je prošao na konkursu Ministarstva prosvete u okviru Projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” za ovu godinu.

Todorović je podsetio šta je sve lokalna samouprava uradila, kako bi uopšte mogla da konkuriše za ovaj značajan projekat.

Četiri godine unazad radimo na, pre svega, planskom aktu, pribavljanju zemljišta i objekata u svojinu grada, zatim na rešenju o uklanjanju objekata i, naravno, projektno-tehničkoj dokumentaciji i građevinskoj dozvoli. Sve to je završeno pre dve godine, a samim tim su se stekli uslovi da konkurišemo kod Ministarstva prosvete i jedan smo od četiri grada i opštine u celoj Srbiji, sa kojim je resorno ministarstvo potipsalo ugovor u martu – rekao je Todorović.

Projekat “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, Ministarstvo prosvete realizuje uz podršku Svetske banke, pa je tako projektno-tehnička dokumentacija morala da prođe procenu prema svim standardima ove međunarodne organizacije.

Sada se došlo do faze da je Ministarstvo je u završnim pregovorima ugovaranja sa izvođačem koji će obavljati radove, Grad Čačak je obezbedio zemljiše i obezbediće nadzor radova, dok izgradnju objekta finansira Ministarstvo prosvete. Radovi bi trebalo da počnu u narednih dvadesetak dana, a očekujemo da do jeseni naredne godine i uselimo mališane u novi vrtić, koji je veoma značajan za meštane Zablaća, ali i svih okolnih sela – rekao je Todorović.

Za izgradnju novog vrtića u Čačku izdvojeno je preko 110 miliona dinara, prostiraće se na oko 1.200 metara kvadratnih i obezbediće 120 novih mesta za mališane koji će biti podeljeni u šest grupa, a pripada PU “Moje detinjstvo“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSanja Vujanović (Dveri): Novac za igradnju stadiona preusmeriti na obnovu porodilišta u Srbiji
Sledeći članakAndrej Bjelić blista u Realu, osvojio i prvi trofej

17 KOMENTARA

 1. Za preko 50 miliona koliko grad Cacak godisnje trosi kroz budjet moglo se u svakoj ulici napraviti po vrticu, gde taj silni novac zavrsi? Mislim preko 50 miliona evra puta 11 godina?!

 2. Grad se bavi trgovinom zemnjištem i nekretninama. Za jedanaest godina renovirali su samo OŠ Ratko Mitrović za 1500000 evra i kasnili pola godine. Ali su zato prodali nekoliko parkinga uključujući i onaj kod Hotela Morava.

 3. Kada su prodavali placeve i zemljišta u vlasništvu grada prošle godine rekli ste da od tih para će se izmedju ostalog graditi i vrtić u Zablaću, pa fondacija Novak Djoković, sad gradi država. Ko normalan kreće sa radovima u decembru, čekali četiri godine da bi počeli po mrazu i snegu, al pred izbore, to je bitno.

  • Kod vas nije mogla da pocne 20 godina.
   Milun bar radi covek, vole li ga ili ne.
   I treba da ostane dugo u Cacku, nadamo se da to i on zeli. Samo da promeni saradnike, jer narod to “bojkotuje”. Ne sns ne miluna ne politiku vucica, nego iste face 20g unazad

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here