Todorović o najznačajnijim stavkama budžeta za 2024. godinu

6
714

ČAČAK – Gradsko veće usvojilo je danas budžet grada za 2024. godinu koji je projektovan na 8,82 milijarde dinara. Taj iznos za 197 miliona dinara veći je od rebalansa budžeta iz godine na isteku.

Prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića, najveći prihodi se očekuju od poreza na zarade, nešto više od 4 milijarde dinara.

Todorović je nakon sednice veća govorio ključnim odlikama ovog budžeta i najznačajnijim investicijama za narednu godinu.

U ovom budžetu ne nalaze se velike državne investicije, koje su već ugovorene ili će biti ugovorene u narednih nekoliko meseci. Pre svega, mislim na investiciju od 32 miliona evra za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda na ulivu Ateničke reke u u Zapadnu Moravu, kao i izgradnju nove zgrade NTP od 12.000 kvadratnih metara, štpo će iznositi 17 miliona evra. Očekuje se nastavak izgradnje Bulevara vojvode Putnika, početak izgradnje Sinđelićeve ulice i spajanje sa Ulicom vojvode Stepe. Naravno, završetak Zdravstvene stanice u Ljubiću, koja bi trebalo da počne da radi do juna. Dodato je još 23 miliona dinara za projektno-tehničku dokumentaciju za zgrade u okviru Opšte bolnice. Finansira se i završetak crpne stanice u Ljubiću, a naravno da je najveća kapitalna investicija ove godine početak izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena, i saobraćajnica i parkinga pored… Pokušavamo da izjednačimo cenu u privatnim predškolskim ustanovama sa državnim vrtićima, a izgradnjom vrtića u Zablaću i rekonstrukcijom vrtića “Nadežda Petrović“, očekujem da ćemo eliminisati liste čekanja – rekao je Todorović.

Budžet za 2024. biće pred odbornicima Gradske skupštine u četvrtak, 28. decembra.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSNS Čačak: Na lokalnim izborima očekujemo još ubedljiviju pobedu
Sledeći članak“Hidrogradnja Promet“ predstavlja novi objekat “Dalia“ na premium lokaciji

6 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here