Todorović o tri godine na vlasti: Ponosni na industrijske zone, Čačak postaje regionalni centar

6
380

ČAČAK – Puštanjem u rad aerodroma “Morava“ u Lađevcima i izgradnjom auto puteva ka Požegi i Pojatama, Čačak postaje regionalni centar u svakom smislu, izjavio je danas gradonačelnik Milun Todorović povodom tri godine od stupanja na tu funkciju.

Todorović je podsetio da će auto put od Čačka do Beograda u punom profilu biti pušten do kraja godine, da su počeli radovi na izgradnju deonice ka Požegi, a da se očekuje da tokom leta počnu i ka Pojatama.

Govoreći o industrijskim zonama u Preljini i Konjevićima, on je rekao da su država i lokalna samouprava uložili dosta sredstva.

Ponosni smo na velike industrijske zone u Preljini i Konjevićima. “Forverk“ i “Eldizi“ završavaju svoje pogone, a očekujemo još novih kompanija – naglasio je Todorović.

Prema njegovim rečima, za tri godine, koliko je na vlasti, broj nezaposlenih na evidenciji Nacionalne slube za zapošljavanje je znatno smanjen i trenutno je reč o brojki od 6.837 osoba.

Istakao je da se dosta ulagalo u zdravstvo, naročito Opštu bolnicu gde je rekonstruisano porodilište i opremljena angio sala, koja se prošle godine pokazala kao odličan potez jer je urađeno 607 intervencija.

Investiralo se i u preškolske ustanove, dečije odmaralište u Ulcinju, otvorene su fiskulturne sale, a kako kaže najponosni je na onu u dvorištu ustanove “Zračak“ i specijalne škole “1. novembar“.

Gradiće se i rekonstruisati još fiskulturnih sala, u Bresnici, Donjoj Trepči, Trnavi. Kod Sokolane će se graditi sala za borilačke sportove, a koju će između ostalih koristiti i učenici Ekonomske škole – naveo je Todorović.

Podsetio je da će rokom leta početi rekonstrukcija Osnovne škole “Ratko Mitrović“, za šta su sredstva obezbeđena posredstvom Kancelarije za javna ulaganja.

Od ifranstrukturnih projekata najavio je uređenje centra grada kod takozvane gradske rupe, rekonstrukciju Balkanske ulice, potom i sporednih, kao i atletske staze i gradskog bedema.

Todorović je rekao da je posle 50 godina zaštićena hala kraj Morave i najavio njeno skorije rekonstruisanje u celosti.

Ulagalo se dosta i u banje, kaže gradonačelnik, dodajući da je plan da se Kablar dodatno promoviše.

U selo Vrnčane na vrhu kablara biće uloženo milion evra kako bi se stvorili svi uslovi za dolazak brojnih turista i autobusima, što je za sada nemoguće – objasnio je Todroović.

Kada je reč o zagađenju reka, on je istakao da je u toku čišćenje korita Lupnjače kako bi se stvrili uslovi za početak kupališne sezone na gradskoj brani.

Ako se posle ovog čišćenja ponovo dogodi zagađenje reke, znaćemo odakle dolazi i poručujem da ne želimo nikoga da štitimo – izjavio je Todorović.

Gradonačelnik je rekao da je zadovoljan svojim dosadašnjim radom, kao i njegovih saradnika.

Na pitanje kako komentariše rad javnih preudzeća, Todorović je naveo da postoje pojedini direktori koji ne odgovaraju izazovu i poslu koji diktira tempo rada u Čačku.

Izvor: MNA

Prethodni članakIzabrano novo rukovodstvo Dveri, Čačanin u Predsedništvu pokreta
Sledeći članakNemanja Trnavac: SPS najoštrije osuđuje upad u kuću gradonačelnika Čačka

6 KOMENTARA

 1. Za sve ove godine…
  Odsustvo minimalnog plana razvoja grada…
  Priči nema kraja…
  Pročitajte u udžbeniku kako izgledaju normalne ind. Zone.
  Plan obnove hale Birac je mnogo loša, sramna..

 2. To nisu nikakve industrijske zone…država je dala strancu ogromnu lovu.

  Ko je sklonio spomenik kod Cer-a pored kruznjaka,… valjda nije istopljen…red je da se sačuva..
  Čačak regionalni……u praksi….

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here