Todorović: Ohrabrujuće što nema drastičnog povećanja broja hospitalizovanih u Čačku

2
1181

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da se hala u Atenici priprema za smeštaj lakše obolelih osoba od virusa kovid-19.

Prema njegovim rečima, u toku su završne pripreme za tu opsežnu akciju.

U toku su završne pripreme, nadam se da će do kraja nedelje i taj prostor biti uređen po svim standardima kao privremena bolnica – istakao je on.

Todorović je ocenio da je situacija u gradu stabilna i da se na vreme preduzimaju sve neophodne mere kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

On je rekao da se na infektivnom odeljenju Opšte bolnice trenutno nalaze 22 pacijenta.

Tokom predhodnog dana jedan pacijent je otpušten i poslat na kućno lečenje, a tri nova su primljena. Sa ‘Torlaka’ očekujemo rezultate za još četiri osobe. Ono što je dobro jeste da se dramatično ne povećava broj hospitalizovanih – naglasio je Todorović.

Gradonačelnik Čačka je izjavio da su volonterski centri za pružanje pomoći građanima starijim od 65 godina imali oko 1.300 poziva, dodajući da je izvršeno 425 dostava na kućne adrese.

Do kraja nedelje nas očekuje podela paketa za oko 1.500 socijalno najugroženijih građana i to će preko Centra za socojalni rad distribuirati naši volonteri – naveo je on.

Tokom dana, na gradskom, a zatim i na seoskom području, počeće isporuka natrijum hipohlorita za dezinfekciju objekata.

Todorović je rekao da se tokom jučerašnjeg dana dogodio incident u Nemanjinoj ulici, a da je lice koje je izazvalo incident hospitalizovano, kao i da će biti uzorkovano na korona virus.

Jedno lice nije poštovalo mere samoizolacije i njemu je izrečena kazna od 90 dana kućne izolacije – istakao je on.

Tokom vikenda, kaže Todorović, uočen je veliki broj šetača, kao i građana u izletničkim mestima.

Molim i preklinjem sugrađane da se još nekoliko nedelja pridržavaju mera i uputstava Gradskog štaba za vanredne situacije, Radnog tima, Republike, Vlade Srbije i da zajednički pobedimo – zaključio je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZbog epidemije odložen upis budućih prvaka
Sledeći članakPad broja zaraženih u poslednja 24 sata, 44 osobe pozitivne na kovid-19

2 KOMENTARA

  1. a sta je sa penzionerima cije su penzije ispod 29.000?

    Kad ce Todorovic njima da podei pkate kao sto to rade svi gradovi velicine Cacka?

    Na kojim punktovima ce se deliti natrijum hipohlorit i hoce li neko biti na tim punktovima da kontrolise maksimalnu kolicinu po jednoj osobi, posto vidim da su zitelji Cacka tzv novocacani prilicno alavi za sve

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here