Todorović: Pokušavamo da rešimo problem zagađenja iz “Slobode“

5
369
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da već duže vreme razgovara sa generalnim direktorom kompanije “Sloboda“ Zoranom Stefanovićem, kako bi se rešio problem isticanja zagađujućih materija u reke.

Todorović je novinarima rekao da je dosta toga “Sloboda“ već uradila kako bi se sprečili akcidenti, ali i da je on više puta bio na licu mesta.

Uvek sam protiv optuživanja bilo koga bez dokaza. “Sloboda“ je prihvatila, kao što znate, da su se dva akcidenta dogodila u fabrici kada su se izlila ulja i masti. Radimo zajedno, uradili smo elaborat, očekujemo i sredstva Vlada Srbije kao i od kompanije “Sloboda“ da sanira još jedan deo koji je bombardovan 1999. godine – naveo je Todorović.

Dešavaju se akcidenti, to je sasvim normalno, kaže Todorović, dodajući da će brzo biti rešen taj decenijski problem.

On je ponovio da ne može i ne sme bilo ko da ugrožava zdravlje stanovništva.

Trudimo se da 2.300 porodica živi od Slobode, kvalitetno sa dobrim platama, povećava se i broj zaposlenih i ponavljam da je Sloboda majka fabrika grada Čačka – naglasio je Todorović.

Todorović je rekao da grada Čačak mnogo ulaže u ekologiju.

Jedan od primera jeste prelazak sa lož ulja na pelet. Kao što znate uradili smo pre dve godine kotlarnicu “Prosveta“, a ove godine radimo gasnu kotlarnicu za Osnovnu školu ‘Vuk Karadžić’, Tehničku i Muzičku školu, kao i Agronomski fakultet. Ostaje nam da rešimo problem kotlarnice u centru grada na mazut – izjavio je on.

Ističe da je Vlada Srbije izdvojila dosta sredstva i za sanaciju deponije Prelići.

Ulazimo u drugu fazu, ubeđen sam da ćemo već i u ovoj godini, a najkasnije u narednoj, imati 12 hektara u Prelićima sanirane deponije. Usvojen je plan i mogućnost za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda takođe u Prelićima. I za to je potreban ogroman novac koji naravno mi nemamo, ali ćemo tražiti od raznih fondova pre svih mislim na švedsku SIDA, to je negde oko 23 miliona evra – zaključio je Todorović.

Izvor: MNA

Prethodni članakSkupom u Beogradu zvanično počela kampanja bojkota: Vučiću, moraćeš da se igraš sam!
Sledeći članak“Proleće“ do utorka, a onda stiže zahlađenje sa jakim vetrom

5 KOMENTARA

  1. Ne mogu a da ne podsetim gradonacelnika i citaoce, na ovaj tekst: „Gradonačelnik ponovio da kompanija “Sloboda“ nije zagađivač Morave“. Kako posle ovoga da mu verujemo bilo sta?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here