Todorović se izvinio novinarima zbog incidenta u Skupštini

4
564

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izvinio se novinarima zbog incidenta koji se dogodio u petak u holu lokalne Skupštine.

Skupštinsko obezbeđenje pokušalo je tada da zabrani novinarima i opozicionim odbornicima da uđu u hol skupštinske zgrade u kome su opozcioni odbornici najvili konferenciju za novinare.

Todorović je rekao na konferenciji za novinare da su se juče u zgradi gradske uprave dogodile „nemile scene“ i da obezebeđenje nije imalo ovlašćenje da sprečava novinare da uđu u Skupštinu, da im on nije izdao takva uputstva i ukoliko se pokaže da je to uradio neko drugi iz lokalne uprave, on biti sankcionisan.

Jutros smo imali sastanke sa ljudima koji su na javnom pozivu dobili da obavljaju posao obezbeđenja i oni mogu i ne smeju da dozvole nikakve vanpravne radnje, nasilno upadanje u institucije Čačka, ali ne smeju da se tako ophode prema novinarima ili bilo kome – rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima i opozicioni odbornici imali su pravo da uđu u hol Skupštine i da obezbeđenje ni njih nije trebalo da sprečava u tome, ali da ti odobornici nisu imali pravo da „upadnu“ u salu Gradskog veća, jer postoji protokol o njenom korišćenju i potrebno je da se ona unapred traži.

Izražavam nezadovoljstvo upadom pojedinih odbornika Dveri i Nove Srbije i jednog odbornika Grupe gradjana “Za napredniji Čačak“ koji u su bahato upali u salu Gradskog veća. Postoji način da se legitimno traži sala Gradskog veća i uvek smo svima izlazili u susret – rekao je Todorović.

On je pozvao opozicione odbornike, koji bojkotuju rad lokalne Skupštine, da se vrate na skupštinske sednice, ističući da je Skupština mesto za političku debatu.

Todorović je dodao da svih 18 opozicionih odbornika Dveri „ipak naplaćuju“ dnevnice za pripremne sednice Skupštine, na kojima ne učestvuju što je ocenio kao „licemerno“.

Obezbeđenje u Skupštini Čačka pokušalo je juče da zabrani opozicionim odbornicima Dveri, Nove Srbije i Grupe gradjana „Za napredniji Čačak“ da uđu u hol zgrade Skupštine, ističući da imaju naređenje da ne mogu da ih puste.

Na pitanje šefova odborničkih grupa ko im je izdao takvo naređenje i da li imaju pisani dokument o tome, radnici obezbeđenja su rekli da imaju usmeno naređenje od pretpostavljenog.

Obezbeđenje je sprečavalo i novinare, koje su opozicione odborničke grupe pozvale na konferenciju za novinare da uđu u Skupštinu, a one koji su došli ranije pokušali su da izbace.

Nakon rasprave i manjeg verbalnog incidenta izmedju odbornika i obezbeđenja, odbornici su uspeli da uđu u salu Gradskog veća i održe konferenciju za novinare, na kojoj su izneli da je kompletno rukovodstvo Grada odsutno u toku radnog vremena i da su evidentirali sve službenike iz javnih preduzeća, koji juče nisu bili na poslu i da će tražiti informacije zašto su odsutni.

Šefovi odborničkih grupa Dveri, Nove Srbije i Grupe gradjana osudli su pokušaj zabrane ulaska odbornicima i novinarima u zgradu Skupštine ističući da je ona „gradska kuća“ koja mora biti otvorena za sve gradjane.

Todorović, koji je član Predsendištva Srpske napredne stranke (SNS), rekao je da je iz Čačka na miting „Budućnost Srbije“ u Beogradu otišlo 1.561 Čačanin sa 32 autobusa i da je „ponosan što je i on bio sendvičar“.

Prema njegovm rečima na miting su svi Čačani otišli doborovoljno,“slobodnom voljom“, ističući da nije bilo prisile da zaposleni u javnim preduzećima idu na miting i da su oni u petak uzeli slobodan dan ili izlaznicu iz javnih preduzeća, republičkih i gradskih.

Ja sam radio pre podne, završio sam svoje obaveze i onda sa porodicom, kumovima i prijateljima dostojanstveno otišao u Beograd na skup – rekao je Todorović, ističući da Gradska uprava „nije trpela“ i da sve službe normalno radile.

On je osudio izjavu lidera Dveri Boška Obradovića koji je rekao da SNS svoje članove „pakuje u vagone na miting“ čim je prema Todorovićevim rečima uvredio Čačane koji su prisustvovali mitingu.

Niti smo stoka, niti nas ko pakuje u vagone, slobodno, nasmejani i raposloženi sa pesmom smo otišli na miting u Beograd – rekao je Todorović.

Izvor: Beta

Prethodni članakJuniori Borca nakon veliki borbe ostali bez finala
Sledeći članakNa protestu “Svi kao jedan“ predstavljen pregovarački tim za dijalog sa vlašću

4 KOMENTARA

  1. Sta se pravite ludi i sad kao da utvrdjujete ko im je dao takvu naredbu.Jel covek iz obezbedjenja rekao da je takvu naredbu da umisljeni gradski komandos Bratislav Zecevic? Dakle Gradonacelnice, krivca imate, jos samo da vidimo da li imate petlju da ga kaznite, a cisto sumnjamo

  2. Alo „dostojanstveni“ koje si ti obaveze obavio pre podne? u 11 sati nikoga od celnika grada nije bilo na svom radnom mestu, o cemu pricas? O cijem trosku je otišlo 35 autobusa iz Cacka? Zasto nije bilo autobuskih linija za okolna sela?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here