Todorović: Sindikalci i radnici znaju koliko smo se borili za FRA

6
562
Foto: MNA

ČAČAK – Borili smo se i borićemo se za sve radnike, ali pravosnažno sudsko rešenje mora se poštovati, izjavio je danas gradonačelnik Čačka Milun Todorović, dodajući da je jedno pravda, a jedno pravo.

Todorović je odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa situacijom u čačanskoj Fabrici reznog alata (FRA) rekao da je imao više od 30 sastanaka što u ministarstvu, što u gradu Čačku kako bi se pronašlo odgovarajuće rešenje.

Pravosnažno sudsko rešenje mora da se poštuje, mora da ga poštuju svi, pa i mi, i zaposleni u FRA. Učinili smo sve, posebno Ministarstvo privrede da se FRA ne zaustavi da ima svoju proizvodnju, kao i da Ministarstvo odbrane ima kakav takav tok i dinamiku. Nemam saznanja da će se zaustaviti proizvodnja posebno za odbrambenu industriju i na tome radimo da što više razvijemo FRA – naglasio je Todorović.

On je istakao da je lokalna samouprava uvek pomagala koliko god je mogla.

Sindikati znaju koliko smo se borili u prethodne tri godine za FRA i nećemo odustati. Radnici, sindikalci i svi zaposleni su koliko već puta pokušali da osujete novog vlasnika koji je titular tog prostora da uđe u posed, ali došlo je do toga. Ipak mora se poštovati zakon koliko god bio pravedan ili nepravedan. Jedno je pravda, a jedno je pravo – rekao je Todorović.

Komentarišući zakonski predlog da se usluge socijalne zaštite izmeste iz centara za socijalni rad i da budu u nadležnosti nove ustanove ili da se sprovode na osnovu tendera, Todorović kaže da je plan da u Čačku nosilac tih aktivnosti nude Ustanova za dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju “Zračak”.

Imamo odlične ustanove i sve pohvale za one koji su pokrenuli inicijativu pre više godina da se ta ustanova formira. Činimo sve da je unapredimo, a potrudićemo se da sve ustanove koje budu mogle da odgovore tim zahtevima budu nosioci takvih aktivnosti – naveo je on

Izvor: MNA

Prethodni članakSestra radnika poginulog u „Namenskoj“ oslobođena tužbe za uvredu Radoša Milovanovića
Sledeći članakAlpinisti pomažu da se promeni sat u centru Čačka (FOTO)

6 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here