Todorović: Tvrdim da nikada nije postojala, niti postoji ideja za gradnju centra za migrante u Čačku

10
294

ČAČAK – Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Čačku Milun Todorović oglasio se povodom istupa Dveri o navodnom gradnji migrantskog centra na teritoriji Čačka.

Todorovićevo saopštenje objavljejemo u celosti:

Nakon dvadeset godina obmanjivanja, iluzija i fantazmagoričnih zaluđivanja građana Čačka i Srbije, samozvani Srpski Pokret Dveri, koji je u međuvremenu postao politička organizacija, pokazao je svoje pravo lice.

Naime, stranka koja je kao svoj program pred narod podastrla hrišćanske i porodične vrednosti se u proteklim danima oštro suprotstavila navodnom formiranju Humanitarnog centra za prihvat migranata u gradu Čačku i pored toga što je Komesarijat za izbeglice jasno stavio do znanja da takva zamisao nikad nije postojala. Ipak, Bošku Obradoviću, samozvanom političkom lideru koga je u proteklom periodu napustio veliki broj istomišljenika, u nedostatku valjanih argumenata nije bilo teško da izmisli novu laž.

Više nego očigledno je Obradovićevo nastojanje da skrene pažnju sa svojih neuspeha, kako na političkom, tako i na radnom planu. Sa strankom u rasulu, nikada manjom podrškom građana, koja rapidno opada, Dveri, kao privatna organizacija Boška Obradovića, se neumorno trude da degradiraju i lošim spinovima, uvek se pokazalo lažnim, skrenu pažnju sa svega što je u prethodnom periodu u korist građana Čačka i Srbije urađeno.

Čak je i Dragan Đilas, novi gazda Boška Obradovića, po ovom, kao i mnogim drugim pitanjima, ozbiljno je ukorio svog pulena, shvativši koliko mu Obradović svojim nasilničkim, huliganskim i uličarskim ponašanjem odmaže. Počevši od pretnji silovanja žena, pretnji predsednici republičke Skupštine Maji Gojković, lupanjem državnom zastavom o vrata parlamenta, kako bi ga “oslobodio” i najzad sve je kulminiralo najlošijim medijskim spinom do sad od strane Boška Obradovića i njegovih istomišljenika, upućenim na adresu predsednika Republike Aleksandra Vučića i nas iz SNS-a o navodnom naseljavanju prognanih i usled ratnih razaranja raseljenih žena, dece, staraca i muškaraca, koje Obradović tako devastirane i iznemogle priviđa po čačanskim selima, kako nam navodno otimaju i pale ognjišta i siluju majke i žene.

Kroz istoriju i pored hrabrog i nesalomivog duha srpskog naroda, nažalost, mogli bi smo da nabrojimo niz nesrećnih istorijskih događaja u kojima se i naš narod našao na izbegličkom putu. Počevši od Prvog svetskog rata, preko Drugog svetskog rata, pa sve do stradanja Srba u ratovima na prostoru bivše SFRJ i Kosova i Metohije. Razumevši sa tog aspekta, koji je očigledno Boško Obradović zaboravio, poziciju u kojoj se ti unesrećeni ljudi naterani na izgnanstvo nalaze, srpski, slobodarski i hristoljubivi narod će im u nevolji pomoći, kao što je uvek i svima u nevoljama pomagao.

Tvrdim da ne postoji, niti je ikada postojala, bilo kakva ideja za formiranje navodnog prihvatnog centra za migrante u Čačku, ali sam siguran da će naš narod u hrišćanskom duhu pomoći ljudima u nevolji, jer ponosni i slobodarski nastrojeni Čačani nikada nisu bili, niti će biti ksenofobi, što je Bošku Obradoviću jako teško da razume.

Predsednik Gradskog odbor SNS Čačak Milun Todorović

Prethodni članakJedni se igraju izbora, drugi bojkota
Sledeći članakČačak dobio 330 miliona dinara za opremanje NTP u pogonima nekadašnjeg “Cera“

10 KOMENTARA

  1. Ovo mi lici na onu tvrdnju gradonacelnika, da Sloboda nije zagadjivac reke Morave. Ne znam odakle ste mislili da naselite zgradu, koju ste planirali da izgradite u Kosutnjaku. Ko ce biti stanari naselja, koje se gradi u Parmencu za potrebe graditelja autoputa, kada isti bude zavrsen……….

      • Beše ti i oni drugari tvog prisnog pajtaša Ivana Ćalovića iz Košutnjaka su se oštro usprotivili da im dodju Romi u naselje. Kako graDŽanski i staročačanski, nema šta.

        • Ne ti su u SNSu ti protivnici ! Gruja je dobio funkciju u snsu…pare su dobijene od eu al romi nisu dobili ono sto su dobili od EU ! I vi da pricate o tome da su dveri fascisti kako vas nije sramota! I da istina je da najproblematicni azilatni iz eu stizu u Srbiju !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here