Todorović: Za ispuštanje ulja i masti u Moravu tokom vikenda odgovorna fabrika “Sloboda“

5
1031

ČAČAK – Prvi put znamo ko je uzročnik masnih mrlja od subote u Lupnjači i Zapadnoj Moravi, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, dodajući da se u kompaniji Sloboda dogodila akcidentna situacija.

Masne mrlje izlaze u Lupnjaču iz cevi koje vode iz kompanije “Sloboda“

On je istakao da poseduje fotografije koje to i dokazuju.

Todorović je rekao da je juče i danas razgovarao sa direktorom Slobode Zoranom Stefanovićem, koji je potvrdio da se u subotu dogodio akcident u kompaniji.

I juče i danas razgovarao sam sa direktorom Stefanovićerm i on je potvrdio da se desio akcident u “Slobodi“, da se ne mala količina ulja i masti izlila u Lupnjaču, a onda su naravno, stigle do gradskog kupališta. Rečeno nam je da su se ulja pojavila iz podzemnih instalacija – naveo je Todorović.

Mrlje su ubrzo stigle i do gradske plaže

Gradonačelnik je naglasio da mu je direktor “Slobode“ rekao da se ovakvi akcidenti nisu dešavali ranije i da ova kompanija nije bila uzročnih višemesečnog kontinuiranog zagađenja Morave.

Gospodin Stefanović tvrdi da se prvi put pojavila tako velika havarija, i to iz dela kompanije koji je bio pod ruševinama, odnosno koji je bio oštećen tokom NATO bombardovanja, a fabrika još uvek nema dokumentaciju za taj cevovod – naveo je Milun Todorović.

On je rekao da nikoga nije želeo da optuži bez dokaza, dodajući da se nekoliko meseci radi na čišćenju Lupnjače, kako bi se moglo utvrditi ko je zagađivač.

Izvor: MNA, Morava info

Prethodni članakDeca bogatih i deca siromašnih
Sledeći članakBorac 1926? Todorović: Jedino rešenje; Ilić: Krivi Ostoja i Radenko; Marković: SNS uništio što nisu ni Nemci ni komunisti

5 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here