Tri radnice ojadile čačansku firmu za više od milion dinara, jedna uhapšena

0
3563

ČAČAK, IVANJICA – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su M.M. (52) iz Ivanjice i protiv dve osobe podneli krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Osumnjičene M.M. i tridesetdevetogodišnja osumnjičena, nekadašnje radnice u „PD Harizma pro tim“ DOO Čačak i dvadesetosmogodišnjakinja, bivše odgovorno lice u ovom preduzeću se terete da su, u periodu od aprila do decembra 2019. godine, neosnovano stornirale račune pre fiskalizacije u programskom sistemu ovog privrednog društva, a novac od naplaćene i izdate robe protivpravno prisvajale za sebe.

One su, kako se sumnja i neovlašćeno uzimale robu koja im je bila poverena u radu. Na ovaj način su protivpravno pribavile imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.107.773 dinara i za isti iznos oštetile „PD Harizma pro tim“ DOO Čačak.

M.M. je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Agencije

Prethodni članakSkuplje ulaznice za Borčeve utakmice protiv Zvezde, Partizana i Budućnosti
Sledeći članakTodorović: U naredne dve godine u Ovčarsko-kablarsku klisuru biće uloženo 55 miliona evra, samo u izmuljavanje jezera 35 miliona

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here