Trifunović: Grad se racionalno odnosi prema finansijama, punjenje budžeta do kraja godine preko 80 odsto

8
357

ČAČAK – Predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović nije zabrinut što je punjenje budžeta za prvih devet meseci tekuće godine svega 37 odsto.

Predstavnici opozicije ovakvo stanje u lokalnoj kasi ocenili su kao znak da “privreda u Čačku malaksava“ i kao nešto što se “u Čačku nikada nije desilo u poslednjih 20 godina“.

Trifunović, s druge strane, tvrdi da je to pokazatelj da se lokalna samouprava racionalno odnosila prema budžetu tokom ove godine.

To znači da je realizovano sve što je bilo planirano, a očigledno da se svake na kraju svake godine povuče znatno više sredstava i tek smo sada krenuli sa realizacijom projekata koje smo planirali za 2019. godinu, tako da očekujemo da će izvršenje budžeta biti preko 80 procenata. Podsetio bih da je 2019. godina godina sa najvećim budžetom koji je grad Čačak ikada imao – 4,54 milijarde dinara. Za očekivati je, s obzirom da je krenulo dosta radova i dosta projekata vezanih za putnu infrastrukturu, da će budžet biti realizivan u iznosu od preko 80 odsto – zaključio je predsednik lokalnog pparlamenta.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMilanovčanka za pet i po dana istrčala trku na Alpima dugu 338 kilometara
Sledeći članakPeticija: Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga

8 KOMENTARA

  1. Racionalno???? Spada li tu sto ste pokrali FK Borac pa nekom novom klubu dozvoljavate da o nasem trosku igraju svako kolo pod reflektorima beton ligu??? Jelku u obliku metala da ne detaljisem!

  2. „Podsetio bih da je 2019. godina godina sa najvećim budžetom koji je grad Čačak ikada imao – 4,54 milijarde dinara.“ Ovo je klasična naprednjačka propaganda. Zbog čega ne kaže koliko su se zadužili, kakve veze ima veličina budžeta ako si se zadužio ko Grčka?! Sad se zadužuju da bi postavljali ploče po bedemu, poduhvat koji ne donosi nikakav profit gradu, a kad te ploče krenu da se izglavljuju posle jedne zime, opet će da ih renoviraju a ne bi trebalo u stvari ništa ni da diraju. Banda.

    • Upravo tako,na pitanje o punjenju budzeta odgovara o nikad vecem trosenju…Ne mora nuzno investicija da donese profit moze da donese i ustedu u poslovanju,odrzavanju pa da u sledecoj godini bude vise sredstava za druge namene…Primer „Rent a bike“projekta je nacin na koji se oni odnose prema novcu,profitu i pogledu na poslovanje…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here