Trifunović i Obradović na dvanaestom protestu: Vučiću, hvala ti što si ujedinio Užičanina i Čačanina! (FOTO)

11
1787

ČAČAK – Oko hiljadu Čačana okupilo se dvanaesti put na platou kod spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću da iskaže protest protiv aktuelne državne i lokalne vlasti. Na protestu su govorili potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predstavnik Pokreta Srba sa KiM Slaviša Ristić, glumac i predsednik PSG Sergej Trifunović i lider Dveri Boško Obradović.

Miroslav Aleksić rekao je da građani Srbije nisu zaslužili da imaju predsednika koji neistomišljenike naziva ološem i nasilnicima. On se osvrnuo na upozorenja koja autoprrevoznici širom Srbije dobijaju od predstavnika vlasti da svoje autobuse ne smeju iznajmljivati za veliki miting opozicije 13. aprila.

Vučiću, da ti ja nešto kažem. Ići ćemo, ako treba, i traktorima, ići ćemo peške, ići ćemo vozom. Ne možeš ugasiti narodni bunt – poručio je on.

Predstavnik Srba sa Kosova Slaviša Ristić pozvao je Aleksandra Vučića da sam siđe s vlasti, jer mu je to bolje nego da ga, kako je naglasio, narod skida.

Biraj gde ćeš. Požarevac, Sremska Mitrovica, možda ti Kovin više odgovara. Idi gde hođeš, ali odlazi – rekao je on sa govornice.

Glumac i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović na početku svog obraćanja Čačanima izrecitovao je pesmu “Naši dani“ Vladislava Petkovića Disa. Poručio da je Srbiji neophodna nova politička kultura i da će se boriti “za fundamentalno pravo da se politički oponenti sutra mogu na miru razlikovati“.

Hajde da se ne delimo na patriote i izdajnike, kao što rade neki nacionalisti ili na uzorne građane i fašiste, kao što to čine neki građanisti. Kad već ne može u parlamentu, kkad već ne može između vlasti i opozicije, takav odnos moramo da ostvarimo mi, nas svih pet miliona – istakao je Trifunović.

On je naglasio da je aktuelna vlast udarila na ono na nešto “najčasnije i najplemenitije“ što je uradio u životu, a to je, kako je rekao, humanitarna fondacija koju je pokrenuo.

Lider Dveri Boško Obradović, zahvalio se Vučiću što je uspeo da ujedini opoziciju protiv njega.

Nema tog Srbina koji bi ujedinio Užičanina i Čačanina i nema tog Srbina koji bi tako lako ujedinio partizanovca i zvezdaša, a da ne govorimo o levici i desnici, o onima koji su za ulazak Srbije u Evropsku u niju i onima koji su protiv, onima koji malo više vole Rusiju i onima koji malo više vole Ameriku i sve ono što može da se vidi na ovim protestima u više od 100 gradova i opština, a što govori o našoj solidarnosti i cilju, a to je smena Aleksdandra Vučića – poručio je Obradović.

On je rekao da demonstranti u subotu 6. aprila kreću na epicentar medijskog zla, Televiziju Pink.

U ime kompletne opozicije vam obećavamo da onoga trenutka kada vidite da je televiziji Pink oduzeta nacionalna frekvencija, a da je Željko Mitrović u zatvoru, tada su se desile političke promene u Srbiji i tada konačno dolazi pravda u ovaj narod i državu – naglasio je lider Dveri.

Potom je usledila protestna šetnja centralnim gradskim ulicama. Naredni protest zakazan je za 12. april.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Forverk“ raspisuje konkurs za prijem 120 radnika u fabrici u Preljini
Sledeći članakViše od 1.000 Čačana na humanitarnoj utakmici za Minu

11 KOMENTARA

 1. Pa, upravo je u ovome suština.

  Politički lideri ovih protesta jasno znaju da neće Vučića. Hoće sebe. Hoće da na Vučićevo, Dačićevo, Vulinovo, Majino mesto sednu…

  Boško, Đilas, Sergej, Marinika, Jankoveselinović.. I to je njihovo pravo.

  Međutim osim toga, da neće ovo vlast već hoće sebe, ostaje sasvim nejasno kakvu politiku hoće. Odnosno, u kom smeru će da vode državu. Da li je to na primer ekonomska politika neokomunizma koju zastupa levica Borka Stefanovića iči takozvanog izolacionističkog „ekonomskog patriotizma“, Boška Obradovića?

  Da li je to politika „Kosovo je srce Srbije“ koju zastupaju Dveri ili politika koju je koliko onomad zastupala Marinika, :“Vojvodina Federalna jedinica u okviru Savezne Republike Srbije“
  Da li je to politika: “ Eu nema alternativu“, u koju veruju mnogi iz protesta ili „Srbija, Rusija, Belorusija“

  Ko bi od „Saveznika“ uveo sankcije Rusiji, a ko bi rekao Krim je Rusija?

  Ko će da osudi Tita a da rehabilituje Ljotića, a ko je za negu antifašističke tradicije?

  Ko je za finansiranje potrošnje, suprotno preporukama MMF-a, i odakle će onda da ibezbedi pare, a ko je za nive aranžmane sa MMF-om?

  Ko je za uvođenje vojne obaveze, ko je protiv?

  Dveri tvrde kao i radikali da je Hrvatska okupirala Republiku Srpsku Krajinu. Zna se kako se postupa sa takvim zemljama. Da li se ostali sa tim slažu?

  1.000.000 je pitanja na koje SZS, nije da odgovor.

  Sve što znamo je da će da menjaju VUČIĆA. Politiku im ne znamo.

  Ko hoće da stane iza ljudi od kojih ne znamo šta očekujemo, može. Koliko je to pametno, drugo je pitanje!

 2. Kad dokazeda je djilas lopov i uzme mu kapital i stavi u drzavnu kasu odgovori sta se desilo sa rajom rodicem i kurirom kad nanogice za pronevere od 200 miliona evra od utaje poreza zameni ogromnom globom novcanom i to stavi u kasu mozemo da pocnrmo da razgovamo o pravdi a ne da dobijamo uigrane seme i tv novele na svakih sest meseci pozdrav zdravom razumu

 3. Sve sa Urketom oko 250,ali nema veze bice ih i vise jos se nisu oslobodili.Poenta price je sta su govornici pricali da novinari nisu napisali sta je receno niko danas ne bi znao sta su ovi sinoc pricali.Niko da pomene hocemo do tog i tog datuma izbore ili cemo da vas rusimo na ulici oni sve naopacke hocemo vlast bez izbora a mi cemo videti kad cemo da raspisemo izbore.

 4. Jacina okupljanja zavisi od govornika i vremenske prognoze.Recimo kada dodje Zeljko iz Holandije bice realno nekoliko hiljada ljudi.

 5. Boje da su otisli u borcevu halu da pomognu onoj bolesnoj devojcici nego sto mlate praznu slamu. Hoce vlast sa 10% glasova, gde to ima, mozda u Venecueli i tamo onaj poslanik hoce da srusi predsednika.

  • pa kad moze Nepomen Prvorodjeni da bude predsednik i tripuje da je Tito sa 20% glasova, sve je moguce

   videcemo kad budu izbori, kad se sekti dogodi narod kome je dogorelo do nokata

   DO POBEDE – DO LUSTRACIJE!!!

   Sportski pozdrav!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here