Trijažno-prijemni punkt u ambulanti u Ljubiću, povećava se broj osoba u kućnoj izolaciji

0
950

ČAČAK – Epidemiološka situacija u odnosu na prethodni dan nije bitnije izmenjena, saopštio je Radni tim za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka.

Broj osoba koje se stavljaju u kućnu izolaciju blago se povećava i sada ih je ukupno 299. Od toga, njih 117 su kineski državljani.

Dom zdravlja organizovao je prijemno-trijažni punkt u Ambulanti Ljubić za sve osobe za koje se može sumnjati da boluju od Kovida-19, odnosno da su sa povišenom temperaturom i znacima infekcije disajnih puteva. Pored toga, Dom zdravlja je organizovao noćno dežurstvo pedijatra, pa će tako umesto u Opštoj bolnici isto da se odvija u Domu zdravlja.

Opšta bolnica intenzivno priprema kapacitete za prijem obolelih kroz povećanje broja postelja, na taj način što se smanjuje redovan posao i prelazi na uslove rada u vanrednom stanju.

Fond zdravstvene zaštite radi na problemima organizovanja rada u uslovima novih zakonskih mera, a pre svega na tome da reguliše pitanja produžavanja recepata, načina komisijskog rada i davanja uputa za lečenje. Istovremeno se trude da ubrzaju nabavku zaštitne opreme za zdravstvene ustanove.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid-19 – navodi se u saopštenju.

Brojevi telefona na koje se mogu dobiti sve instrukcije i informacije o korona virusu:

Zavod za javno zdravlje
– 032/325-019; 032/310-365; 064/863-88-00 i 064/863-88-02

Dom zdravlja
– 032/325-717 i 032/356-993

Izvor: Morava info

Prethodni članakEpidemiolog Kon: Ako izdržimo šest nedelja – pobedićemo
Sledeći članakIlić: Vučić brine samo za starije, sve druge kao da je otpisao

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here