Trnavac: Predstavnici opozicije vršljali hodnicima Gradske uprave, jurili zaposlene i pretili im

14
875

ČAČAK – Predsednik Gradskog odbora SPS Čačak Nemanja Trnavac oglasio se saopštenjem za javnost povodom incidenata u zgradi Gradske uprave, za koje je optužio predstavnike opozicije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Zahvaljujemo se svima koji su 2. juna 2024. godine na demokratskim izborima u Čačku ukazali poverenje zajedničkoj izbornoj listi ,,Aleksandar Vučić- Čačak sutra“. Naša partija u novom skupštinskom sazivu imaće četiri odbornika i svoju odborničku grupu.

Osećamo potrebu da vam se javno obratimo, s obzirom da se nekoliko dana posle lokalnih izbora u Čačku dešavaju neke čudne stvari od strane predstavnika opozicionih lista, koje vršljaju po hodnicima lokalne samouprave gde nedoličnim ponašanjem prete i jure zaposlene po kancelarijama pokušavajući da prekroje izbornu volju svih građana Čačka. Najtužnije je što su se mnogi od njih zalagali programski za porodične vrednosti i zaštitu slabijeg pola, a upravo prema ženama u lokalnoj samopuravi ispoljavaju određenu vrstu agresije.

Pre 24 godine imali smo nemile scene paljenja Narodne skupštine, pozadina svega bila je da se unište glasački listići koji su se tamo nalazili, jer tada opozicioni lider nije imao dovoljnu podršku da prođe u prvom krugu predsedničkih izbora pa se pribeglo metodi uništavanja dokaza i ogromnog pritiska koji je vršen na našu zemlju da bi se jedan državni sistem uništio, a vreme je pokazalo koliko su građani ispaštali i šta je Čačak pretrpeo zbog toga što su ga predvodili ljudi koji su se deklarisali kao Čačani.

Moramo istaći da je naša predizborna lista broj 1 dobila 23.142 glasa u koaliciji devet stranaka, opozicione liste 21.433 glasa koje predstavljaju 12 stranaka, grupe građana i pokreti, ne računamo manjinsku Rusku stranku i to govori da je u Čačku bila referendumska atmosfera između nastavka državotvorne politike i investicija u našem gradu i suprotnosti svemu tome.

Na 104 biračka mesta koliko ih ima u našem gradu, članovi biračkih odbora i kontrolori predlagani su u skladu sa Zakonom o izborima i tu su opozicione liste imale većinu od svih prisutnih na biračkim mestima na teritoriji celog Čačka. Po završetku glasanja, pristupilo se brojanju glasačkih listića i svaki glasački listić je prošao kroz ruke svakog člana na biračkom mestu stranaka koje su ih predlagale, i ti isti glasački listići su stavljeni u džakove i zapečaćeni, a svaki zapisnik je potpisan od strane svih prisutnih kontrolora, što znači da je najvažnija kontrola izvšena upravo posle zatvaranja birališta, jer da nije tako opozicija ili vlast ne bi potpisali zapisnik na glasačkom mestu.

Čudno je to da članovi Izborne komisije i njihovi zamenici u roku od 48 sati nakon glasanja nisu koristili zakonsko pravo, da ukoliko imaju neku sumnju izvrše uvid u izborni materijal nego su sačekali da prođe nekoliko dana i da atakuju na službenike lokalne samouprave i da se u tim aktivnostima udružuju, a da u javnost plasiraju neistine, sve u svrhu politikanstva, uznemiravanja javnosti i pokušaja da animiraju određeni broj sugrađana koje bi da izvedu na ulice.

Pobednici ovih izbora u Čačku, a to je lista broj 1, će isključivo, kao i do sada, sačekati konačne rezultate izbora koji će biti potvrđeni od strane institucija, koje tu potvrdu jedino mogu i saopštiti i nećemo dozvoliti da se demokratska volja naših sugrađana osporava po kuloarima i na društvenim mrežama.

Predsednik GrO SPS Čačak Nemanja Trnavac

Prethodni članakGde u provod ovog vikenda? Ovo su predlozi
Sledeći članakZavetnici Čačak: U toku politički performans prekrajanja izborne volje Čačana

14 KOMENTARA

 1. Ugasio si ti SPS, dobićeš nagradu za to. Ali kasno, na sledećim izborima padate sigurno jer je narod video da ste i pored krađe jedva dobili.

 2. Ma osetili su da im se mrdaju stolice pa daju panične izjave. Razumljiva je njegova nervoza, jer posle svega, kada se vlast u skorijoj budućnosti smeni, neće više ni postojati ta njegova stranka koja nas je u crno zavila i čiji članovi još uvek imaju udeo u gradskoj i republičkoj vlasti.

 3. Kad profa fizickog hoce da sprovodi politiku grada. Tako to izgleda
  Ti drug, treba da se bavis sportom, a ne politikom. Vodis SC, ili tako nesto, a ne da se bavis investicijama, budzetom, zaposljavanje ili cime vec, saobracajem, gradjevinom…..

  • sta on zna, kad ga vidis sve ti jasno.
   Hoce nesto da se pita, a prvo ga nece narod. U svojoj MZ zajedno sa SNS imao 40%, sto znaci da je opozicija skupa imala 60.
   Da ima moralnih odgovornosti, ne bi nista prihvatio.

   Jer i od tih 40%, SNS je imala 37, a on (sps) max 3 %

   • I trebao je da bude protiv tada. Sprovodi politiku. Imali su svoju listu i svi su bili protiv. Ne nego će da ugase SPS. Vi iz SNS ste uništili vašu stranku podmetačinama i frakcijašenjem. Da vam nije SPS danas ne bi bili preko 50 posto.

    • Zar je bitno sta, bitna je pobeda liste. Sta se tu sad koljete, kada treba ostati jedinsven bar sada…
     Pamet u glavu gospodo

 4. Ovaj Trnavac treba odmah da podnese ostavku i skloni se sa čela čačanskog SPS jer ga je uništio ulazeći u predizbornu koaliciju sa SNS. Još sa ponosom govori da ima čak 4 odbornika i samostalnu odborničku grupu. Bruka i sramota. Pamti li ko vreme (sem kad su ono izgubili izbore sa nulom) da SPS u Čačku ima tako „velikih“ 4 mandata.

  • Moguće je. Nije Trnavac ceo SPS. Odluka je Ivice Dačića da u Srbiji idu zajedno. Svakako je Trnavac iskusan i donosi dobre odluke. Ne brinite vi za SPS. Brunite o sebi.

 5. Tako se to radi. Zakonski, kulturno. Zato ste I dobili poverenje gradjana. Kazu tesno. Pa neka je. Morate popraviti nesto, a vi znate sta, da biste na sledecim izborima dobili vecu podrsku.

  • E svaka ti je na mestu. Volim kada čujem u vezi vlasti zakonski i kulturno, dobili poverenje građana….
   Pa ovaj narod je tridest godina ovca za šišanje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here