U Čačak kao donacija stiže defibrilator za hitnu medicinsku pomoć

1
571

ČAČAK – Ministarka zdravlja Danica Grujičić prisustvovala je danas uručenju defibrilatora predstavnicima zdravstvenih ustanova širom Srbije koji su donacija OTP banke Srbije i istakla značaj takvih donacija, navodeći da su defibliratori uređaji koji spašavaju život.

Grujičić je za Tanjug rekla da resorno ministarstvo radi na tome da svako mesto u Srbiji dobije odgovarajuću zdravstvenu zaštitu i zahvalila je OTP banci što su, kako je rekla, prepoznali potrebe zdravstvenih ustanova za aparatom koji spašava život, što su defibrilatori.

  • U momentu kada dođe do srčanog zastoja ili kada dođe do, kako ga mi zovemo, flatera, odnosno nekontrolisanih kontrakcija srca, defibrilator je taj koji spašava život. Meni je posebno drago što su uređaje dobile ustanove poput Zdravstvenog centra Vranje, zatim Leskovac, Ćuprija, Čačak, u Vojvodini Šid, Inđija i Subotica, Batočina i Velika Plana. Mi smo im to i ranije obećali, a zahvaljujući OTP Banci, smo ispunili to obećanje – navela je ministarka zdravlja.

Direktoru opšte bolnice u Čačku defibrilatore je uručio Goran Lapčević, regionalni direktor za Zapadnu Srbiju u OTP banci.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakKonstantin Ivanović osvojio drugu nagradu na prestižnom međunarodnom muzičkom takmičenju
Sledeći članakTasić: Već smo pokazali da možemo da savladamo Zadar

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here