U Čačku poskupljuju voda i iznošenje smeća

12
2672

ČAČAK – Korisike komunalnih usluga u Čačku očekuju novi nameti, imajući u vidu da poskupljenje svojih usluga traže javna preduzeća “Komunalac“ i “Vodovod“.

Usluge sakupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada, ukoliko odbornici Gradske skupštine za to daju saglasnost, poskupeće 9,35 odsto za domaćinstva i 6,24 odsto za privredu .

Mesečo zaduženje za koriisnike koji imaju stambene objekte od 60 kvadrata umesto doosadašnjih 359 dinara sada će iznositi 393 dinara.

Smatramo da mesečno uvećanje od 37 dinara ne može uticati na standard naših sugrađana, a doprinello bi da ovo preduzeće nabavi potrebnu opremu za kvalitetnije pružanje usluga, što bi doprinelo kvalitetu života naših sugrađana -navode u JKP “Komunalac“.

Poskupljenje je zatražilo JP “Vodovod“, koje je prošle godine iskazalo dobit od čak 16 miliona dinara.

U ovom javnom preduzeću traže da korišćenje vode i kanalizacije za kategoriju domaćinstava ubuduće bude skuplje za 11,6 odsto, a za privredu 5,6 procenata.

U “Vodovodu“ kao formalan razlog za ovo nemalo poskupljenje navode povećanje troškova poslovanja, ali i investicije. Navode da će i pored ovog poskupljenja Čačani imati najjeftiniju vodu u Srbiji.

 

Izvor: Morava info

Prethodni članakTrogodišnjak iz okoline Guče koji je zadobio frakturu lobanje van životne opasnosti
Sledeći članakDrama na Zlatiboru pripala Borcu

12 KOMENTARA

 1. Jedino u zemlji Srbiji vlast digne troskove 10% i objasni narodu kako sad bolje zive nego ranije.Lako je naprednjacima kad su mozgove isterali iz zemlje i onda ovom narodu mogu da rade sta god hoce.Na nacionalnoj televiziji izadje precednik i kaze kako je nezaposlenost ispod 10% i kako ovde cvetaju ruze a narod to pozdravlja.

 2. Poskupljenje cene neke usluge javnih preduzeća treba da donese kvalitetniju uslugu istog, to se u ovom slučaju NE događa…godinama unazad… kamioni iza kojih ostaje sluzav i smrdljiv trag i to u terminima koje je birao neko ko NE voli ni grad ni njegove građane, (saobraćajni špic) 8.h ujutru ili 19.30h uveče, kante za pešake u najužem gradskom jezgru koje stoje prepunjene DANIMA, ili potpuni njihov nedostatak, dovoljno govori da se neko ne bavi svojim poslom uopšte ili jako nemarno. Bahato ponašanje radnika gradske čistoće (bacanje ispražnjenih kanti nakon odlaganja smeća u kamion, oštećivanje istih, nezatvaranje kapije nakon odlaganja, neažurno prikupljanje i održavanje čistoće, od strane
  uličnih čistača, nepoštovanje termina za odnošenje smeća i dr.) govori dovoljno o načinu biranja kadrova, koji treba da vrše vrlo važan posao za izgled i ugled grada u kome živimo. Pa onda, zašto ne bi poskupeli usluge koje ionako ne vrše jer izgleda da i ne moraju!

  • Ali si se ti nalupetao ovde….
   Čacak je retko cist grad posebno u odnosu na Beograd i gradove iz okruzenja koji imaju mnogo veci budzet za ovu namenu

  • Koji si ti kreten.
   Komunalac je kupio 5,6 novih vozila ugradio mnogo recikalznih platoa i podzemnih kontejnera…
   U centru sve novi kontejneri…
   Treba jos ali pomak je ogroman….
   A ti samo mozes da pljujes !

 3. Nece uticati na standard smece 10%, nece uticati struja 4%, nece uticati TV pretplata par desetina dinara… a utice li bagro lopovsko nazadna sto je porez na imovinu dupliran za 3 godine???

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here