U Čačku trojica mladića zaražena koronom, ministar Lončar tvrdi da je situacija u Srbiji pod kontrolom

6
5481

ČAČAK – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je situacija sa virusom korona u Srbiji pod kontrolom, ali da ne sme biti opuštanja.

On je rekao da je virus korona sa nama, da možemo bezbedno da živimo samo ako poštujemo pravila – peremo ruke, držimo odstojanje, nosimo maske u zatvorenom.

Situacija je pod kontrolom, radimo nadzor, pratimo i ljude koji su oboleli, njihove kontakte, masovno testiramo. O onima koji su pozitivni brinemo u bolnicama, dobijaju adekvarnu terapiju – rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

On je naglasio da zaraženi pacijenti sada imaju blažu kliničku sliku.

Podsetimo, nakon puna 23 dana bez ijednog novozaraženog, korona se vratila u Čačak. Kovid-19 potvrđen je kod trojice mlađih muškaraca, koji su bile u kontaktu sa zaraženim osobama iz Beograda.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSPS održao predizborni skup u prepunoj sali u Mrčajevcima
Sledeći članakNa Ljubić keju otvoren još jedan teren za basket i mali fudbal

6 KOMENTARA

  1. DA li je to potvrdjena informacija da su navijaci sa derbija ili nagadjate? I ako jeste zna li se ciji su navijaci u pitanju

  2. Gde rade ti ljudi? Oni su ostvarili veliki broj kontakata, a što su lakše slike, to nije nikakva olakšavajuća okolnost. Pa radi se o mladim ljudima, sačekajte dok obole stariji pa će te videti pravu sliku bolesti. Vrlo brzo smo ukinuli sve mere, raspustili krizne štabove, a šta sada????

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here