U Čačku u januaru 22 zaplene droge

0
656

ČAČAK – Stanje bezbednosti na području koje pokriva Policijska uprava Čačak, tokom meseca januara 2024. godine ocenjuje se kako bezbedno, jer je došlo do smanjenja broja izvršenih krivičnih dela, navedeno je u saopštenju čačanske policije.

Kako se navodi, na području Policijske uprave u Čačku u januaru ove godine evidentirana su ukupno 104 krivična dela, što je, kako ističu, za oko 20 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine, kada je evidentirano 130 krivičnih dela i rasvetljeno je 61,76% krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica.

Od ukupnog broja krivičnih dela izvršenih na teritoriji Moravičkog okruga, najveći je broj iz oblasti opšteg kriminala, a najzastupljenija su krivična dela protiv imovine.

  • U ovom periodu nije bilo izvršenja teških krivičnih dela, posebno krivičnih dela koja bi izazvala pažnju javnosti. Ističemo, da su policijski službenici Policijske uprave u Čačku, Policijske stanice u Ivanjici brzim i efikasnim radom, rasvetlili krađu iz crkve Arhangela Mihaila u mestu Prilike i podneli krivičnu prijavu protiv dvadesetsedmogodišnjeg muškarca – navodi se u saopštenju PU Čačak.

U ovom periodu realizovane su 22 zaplene opojnih droga, u kojima je zaplenjeno nešto više od 3.355 grama različitih opojnih droga, broj krivičnih dela u vezi sa drogom manji je za 81,25 % u odnosu na isti period prošle godine.

U oblasti sprečavanja porodičnog nasilja, u januaru je izrečeno 105 hitnih mera zaštite od nasilja u porodici, što je za oko 20% više nego u januaru 2023 godine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBend “Groove Up“ u kafeu “EverGreen“
Sledeći članakUručena priznanja najboljim naučnicama Univerziteta u Kragujevcu, među njima profesorke Agronomskog i Fakulteta tehničkih nauka

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here