U centru Čačka otvorena izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet”

0
314
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – U centru Čačka je otvorena izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“, a posetioci će do 3. oktobra biti u prilici da se informišu o životnim pričama osoba koje su uprkos svojim hendikepima uspele da istraju u svojim idejama i onome što su naumile.

Na panoima su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i dostignućima osoba koje su uvrštene u projekat.

Projekat “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” sprovodi kompanija Kolor medija komjunikejšns (Color Media Communications) u saradnji sa Ministarstvom za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Vladinom kancelarijom za ljudska i manjinska prava, Apatinskom pivarom i ambasadama stranih država u Beogradu.

Ivana Rajinac iz kompanije Kolor medija komjunikejšns, kaže da su ambasade dostavile predloge svojih država o osobama sa invaliditetom koje su dali svoj doprinos, poput sportista, umetnika.

Trudimo se da na taj način motivišemo osobe sa invaliditetom koje do danas žive sa određenim problemima, da ostvare određene rezultate u svom domenu. Imamo 24 osobe koje su uvrštene u projekat, u planu je još jedan projekat na ovu temu – istakla je Rajinac.

Zamenik gradonačelnika Milica Dačić, kaže da je Čačak jedna od lokalnih samouprava koja izdvaja najviše sredstava za osobe sa invaliditetom.

Grad pomaže na razne način, da li kroz finansiranje njihovih aktivnosti ili otklanjanjem arhitetktonskih barijera. Prošle godine smo u bulevaru Vuka Karadžića postvili dve rampe za osobe sa invaliditetom i nastavićemo sa takvim aktivnostima – objasnila je Dačić.

Direktorka Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zračak”, Ana Jakovljević, rekla je da ova izložba pokazuje da osobe sa invaliditetom mogu biti, a jesu, korisni članovi ovog društva.

U ustanovi ‘Zračak’ se sprovodi radno-okupaciona terapija, gde se prema individualnim sklonostima i sposobnostima svakog korisnika određuje aktivnost koja se obavlja. Naši korisnici su tu da podrže ovu izložbu i pokažu šta su oni sve sami radili – navela je Jakovljević.

Čačak je četvrti grad u kom je izložba otvorena. Naredne sedmice izložbu će moći da pogleda publika u Novom Pazaru, a zatim i u Beogradu.

Izvor: MNA

Prethodni članakPredavanje “Zanimanje budućnosti – uticaj novih tehnologija na razvoj dece“ u Domu kulture
Sledeći članakDveri: Ovo je spisak organizacija koje podržavaju “Porodičnu šetnju“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here