U Crvenom krstu u Čačku najboljim volonterima uručena priznanja, a mališanima novogodišnji paketići

0
304

ČAČAK – Najboljim volonterima Crvenog krsta u Čačku uručena su uručena priznanja za dobročinstvo, nesebičan doprinos i humanost u 2021. godini. Tradicionalne zahvalnice dodeljuje Crveni krst Srbije, a ovogodišnji dobitnici su Nenad Gavrilović, Srđan Savković i Nemanja Saračević.

Nenad Gavrilović je član volonterske jedinice već 20 godina, učestvovao je u najrazličitijim situacijama, od dobrovoljnog rada za dobrobit zajednice do pomoći građanstvu u najtežim okolnostima poput poplave 2014. godine. Prema njegovim rečima, cilj svakog volontera je isti – pružiti pomoć onom kome je potrebna i kada je potrebna.

Mladi, osamnaestogodišnji Nemanja Saračević je dodao da se ne može sve kupiti novcem.

Na primer, humanost. Zadovoljstvo je pomagati ljudima, ne umem da opišem rečima taj osećaj – rekao je on.

Srđan Savković je član volonterskog tima “krstaša“ već 17 godina. U svakoj situaciji zajedno sa ostalim volonterima i volonterkama među prvima pritiču u pomoć starima, iznemoglima, bolesnima, nemoćnima…

Zajednički stav čačanskih volontera je da veliki broj mladih ima osećaj za tuđe nedaće i prilikom primanja zasluženih priznanja koja su im uručili predsednica Odbora CK Čačka prim. dr Nada Lazović i član Odbora Zoran Ćendić, volonteri su uputili poziv mladima u Čačku da se pridruže volonterskoj jedinici Crvenog krsta u Čačku koja trenutno broji nešto više od 20 članova, a u vanrednim situacijama taj broj je mnogo veći.

Takođe, u organizaciji čačanskog Crvenog krsta, uz pomoć donatora i angažovanje zaposlenih i članova Odbora Crvenog krsta, u prostorijama MZ “3. decembar“ juče je podeljeno nešto više od 300 novogodišnjih paketića za decu koja nemaju priliku da na nekom drugom mestu dobiju novogodišnji poklon.

Događaj je uveličao Deda Mraz koji je deci izmamio osmeh zanimljivom pričom i odmerenim humorom.

Crveni krst uz pomoć prijatelja ove ustanove priredio je svečanost za najmlađe koja je izmamila radost na dečijim licima, a trenutak radosti nema cenu. Pored dece korisnika usluga Narodne kuhinje, ovoga puta su obuhvaćena i deca sa seoskog područja koja nisu u evidenciji Centra za socijalni rad – rekla je dr Nada Lazović.

Kao prioritet u narednoj godini Lazović je dodala da će, pored redovnih aktivnosti, posebna pažnja biti usmerena prema našim sugrađanima naročito na seoskom području koji su u stanju socijalne potrebe a zbog zakonskih ograničenja ne mogu da koriste pomoć koja se opredeljuje posredstvom Centra za socijalni rad.

Veliki je broj jednočlanih staračkih domaćinstava bez prihoda i druge vrste pomoći, a Crveni krst postoji da bi humanitarnim radom i dobročinstvom pomagao. Uz pomoć Grada Čačka, Crvenog krsta Srbije, dobrotvora iz reda pojedinaca i preduzeća, humanitarnim akcijama činimo dobra dela – zaključila je predsednica Odbora CK Čačak prim. dr Nada Lazović.

Za predstojeće januarske praznike Božić i pravoslavnu Novu godinu najavljene su nove aktivnosti čačanskog Crvenog krsta.

Izvor: Morava info

Prethodni članakRadojević: Stevanić svojim rezultatima i delima demantovao Dveri
Sledeći članakKakvo nas vreme očekuje za doček Nove godine i u narednih nekoliko dana

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here