U Fabrici reznog alata se nadaju stranom kupcu

3
539

ČAČAK – Direktor Fabrike reznog alata (FRA) Milan Vidaković kaže da je u svakodnevnoj komunikaciji Ministarstvom privrede kako bi fabrika što pre bila pripremljena za eventualnog kupca.

Kako kaže, u tome mu u mnogome pomaže gradonačelnik Milun Todorović.

U FRA nikada nije urađeno bilansno čišćenje, nije bila u planu za privatizaciju, čak ni onu lošu kada su brojna preduzeća prodata budzašto, pa samim tim nije urađena ni priprema. Nama je u interesu da to uradimo što pre, predamo održiv plan kako bi mogli da očekujemo da se javi kupac – kazao je za RINU direktor FRA Milan Vidaković.

On je istakao da u fabrici priželjkuju stranog investitora, ali i da postoje indicije da je vrlo moguće da je za kupovinu fabrike zainteresovan konzorcijum domaćih firmi, koji imaju nameru da nastave proizvodnju u ovom nekadašnjem čačanskom gigantu.

Podsetimo, Privredni sud u Čačku 9. oktobra obustavio je prethodni stečajni postupak nad Fabrikom reznog alata. Stečaj je pokrenut 12. septembra podneskom AIK banke iz Beograda.

Izvor: RINA

Prethodni članakJuniori Borca demonstrirali silu protiv komšija iz Užica
Sledeći članakBeba nije mogla da čeka: Medicinski tehničar porodio pacijentkinju u čačanskoj bolnici

3 KOMENTARA

  1. Nastavlja se dokurusivanje FRA, sad će ekipa oko tih kukavica da otkupi firmu za dž.Ovaj lažni komentator je perfidan.
    Samo lokacija FRA je na ceni, i još rade za vojnu industriju….
    Samo vi rasprodaje …od 2000 godine je došao djavo po svoje

  2. Maze oci i radnicima i gradjanima Cacka dok ne dodje do penzije, ovo prica zadnjih dvadeset godina. Ima platu 130 000 din plus 50 000 u upravnom odboru Srackova. Njemu najvise odgovara ovakvo stanje i da ne dodje do prodaje fabrike. Ne znam samo kojia bi budala kupila FRA sa masinama starim 50 god. Jednostavnije im je da otvore novu fabriku u industruskoj zoni gde dobijaju sve besplatno, ovamo preuzimaju 300 tuzbi od bivsih radnika.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here