U Grčku iz Srbije bez antigenskih i PCR testova

1
207

Turisti iz Srbije će ove letnje sezone moći da uđu u Grčku bez PCR testa, antigenskih testova i bilo kakvih dodatnih dokumenata, rekao je ministar turizma Grčke Vasilis Kikiljas.

Kikiljas je posle sastanka sa ministarkom turizma Srbije Tatjanom Matić novinarima rekao da će se u junu u Solunu održati sastanak turističkih organizacija iz Srbije i Grčke o prevazilaženju krize nastale u toku pandemije korona virusa.

Vezano za zahtev ministarke Matić za ukidanje rominga za srpske turiste u Grčkoj, mobilni operateri su privatnici ali ćemo dati sve od sebe da utičemo na njih kako bi se ukinuo roming ili smanjile tarife – kazao je Kikiljas.

Ministri turizma Srbije i Grčke najavili su otvaranje kancelarije Turističke organizacije Srbije u Atini. Prema rečima Kikiljasa, kancelarija će pomoći da „Grčka podrži privatni sektor tako da ljudi iz cele Grčke mogu da dodju u gradove u Srbiji“.

Tatjana Matić rekla je da je sa grčkim ministrom turizma razgovarala o unapredđnju bilateralne saradnje u oblasti turizma i posledicama pandemije.

Usaglasili smo se da ćemo zajedničkim snagama pomoći privatnom sektoru i turističkim agencijama i opetratorima da rešavaju probleme izazvane kovid pandemijom – rekla je ona.

Istakla je da se ti problemi odnose na neralizovana zamenska putovanja i na zarobljeni novac turističkih agencija koji se nalaze kod hotelijera u Grčkoj. Matić je rekla da je na sastanku bilo reči i o unapređenu promotivnih aktivnosti Srbije i Grčke, o razvoju planinskog turizma, spa turizma i produženju sezone.

Izvor: Beta

Prethodni članakOdbornici izabrali nove vršioce dužnosti direktora “Komunalca“ i “Gradskog zelenila“, deo odbornika SNS bio protiv
Sledeći članakPromocija novog izdanja edicije “Ravnoteža“: “Nomadkinje“ Nine Živančević

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here