U Lučanima 15 ljudi u izolaciji zbog virusa korona

0
1925

LUČANI – Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović, izjavio je večeras da u Dragačevu nema obolelih od korona virusa, ali da je 15 osoba u izolaciji i da su one uglavnom doputovale iz drugih zemalja.

Angažovano je 79 volontera, službenika lokalne samouprave i poverenika civilne zaštite koji pomažu našim najstarijim sugrađanima, uglavnom u snabdevanju osnovnim životnim namirnicama i lekovima. Ovakav vid aktivnosti sprovodićemo i u narednim danima – poručio je on.

Dolović je pozvao sve građane da se pridržavaju svih mera, navodeći da Štab za vanredne situacije preduzima sve u zaštiti građana tokom vanrednog stanja kako bi pomogao ugroženoj društvenoj grupi, kao i socijalno ugroženim licima.

On je istakao da je ovo vreme suočavanja sa najtežim zadatkom koji se isprečio pred nama, a to je očuvanje zdravlja i života svakog sugrađanina.

Zato, činimo sve što je u našoj moći kako bismo obavili potrebne usluge i zadatke lokalne samouprave u cilju prevazilaženja nastale situacije – naveo je Dolović.

Pozivni centar koji je aktiviran odmah po proglašenju vanrednog stanja dostupan je za najstarije sugrađane, svakog dana od 07:00 do 19:00 časova, i on će evidentirati sve pozive, a volonterski centar će na osnovu tih poziva kontinuirano pomagati i izvršavati potrebne nabavke osnovnim životnim namirnicama.

Činimo sve kako bismo stigli do svakog penzionera i pojedinca i pomogli mu u nabavci svega onoga što mu je potrebno za život.

Brojevi telefona na koje se građani Lučana mogu obratiti za pomoć su 032/515-0600, 854-508 – Opštinska uprava; 032/817-124 i 855-520 Dom zdravlja – informacije o korona virusu; 063/653 963 Crveni krst opštine Lučani.

Kako je najavljeno, Štab za vanredne situacije opštine Lučani će u predstojećim danima donositi mere koje se isključivo odnose na svaki vid zaštite naših građana.

Izvor: MNA

Prethodni članakProdužen policijski čas, ne isključuje se i potpuna zabrana krretanja
Sledeći članakInženjer koji radi u Pakovraću izlečen od koronavirusa!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here